Coronavirus

Geschreven op 27 februari 2020.

De actuele situatie met betrekking tot het coronavirus en annuleren.  

Annuleren

Moet ik nu al mijn gereserveerde vakantie in juli of augustus annuleren vanwege het virus?
Het is niet nodig om de reis nu al te annuleren. Het duurt nog vier maanden voordat u op vakantie gaat en in die tijd kan nog veel gebeuren.

Annuleringsverzekering
Heeft u een annuleringsverzekering dan valt het coronavirus niet onder de dekking van vergoeding. Corona staat op zichzelf en valt niet bijvoorbeeld onder Terreuraanslagen en Natuurrampen.

Wat als u toch wilt annuleren
Dan gelden hiervoor onze algeme voorwaarden.

Indien een reservering wordt geannuleerd, zijn annuleringskosten verschuldigd. Deze bedragen zijn bij annulering tot 56 dagen voor de dag van aankomst 50% van de totale kosten, bij annulering vanaf de 56e dag tot 28e dag voor de dag van aankomst 70% van de totale kosten, bij annulering vanaf de 28e dag tot 7e dag voor de dag van aankomst 90% van de totale kosten en 100% van de totale kosten bij annulering vanaf 7e dag t/m aankomstdag.

Reisverzekering

Wat als ik besmet raak met het coronavirus op mijn bestemming?
Wordt u tijdens de vakantie in één van de gebieden waar het coronavirus heerst ziek en moet u naar het ziekenhuis? Dan adviseren we om zo snel mogelijk contact op te nemen met de alarmcentrale, waar de reisverekering is afgesloten. De kosten worden volledig vergoed als de dekking Medische kosten is afgesloten. Ook worden eventuele extra reis- en verblijfskosten van medereizigers vergoed tot een bepaald maximum. Dit is afhankelijk van de afgesloten dekking. Ook de kosten voor eventueel langer verblijf of terugkeer naar huis worden vergoed.

Ik moet langer op mijn bestemming blijven. Bijvoorbeeld omdat ik in quarantaine moet. Krijg ik extra verblijfskosten vergoed?
Nee, de extra verblijfskosten worden niet vergoed. Het uitbreken van een virus is geen verzekerde gebeurtenis. 

Ik moet langer op mijn bestemming blijven. Bijvoorbeeld omdat ik in quarantaine moet. Worden kosten van voorzieningen zoals eten en drinken vergoed?
Nee, deze kosten worden niet vergoed. Het uitbreken van een virus is geen verzekerde gebeurtenis. 

Ik moet langer op mijn bestemming blijven. Bijvoorbeeld omdat ik in quarantaine moet. Blijft mijn kortlopende reisverzekering geldig?
Nee, de reisverzekering blijft niet automatisch geldig. Wel kun je een nieuwe verzekering afsluiten.

Ik wil eerder naar huis. Worden deze kosten vergoed?
Nee, deze kosten worden niet vergoed. Het uitbreken van een virus is geen verzekerde gebeurtenis.

 

Voor het afsluiten van een reisverzekering, klik op onderstaande link
(Doorlopende) Reisverzekering

 

  

 

Coronavirus