Černý Důl, Reuzengebergte, Tsjechië

Utrecht - Černý Důl ca. 975 km

KERKDIENSTEN

RECREATIETEAM

PARKLEIDER

8.2

Vakantiepark Holiday Hill

Černý Důl, Reuzengebergte, Tsjechië

 • 8 personen

Kenmerken

 • Speeltuin

 • Zwembad

 • Tafeltennis

 • O&S-concept 27/7 - 10/8/2024

Omschrijving

Christelijk vakantiepark Holiday Hill ligt aan de voet van het Reuzengebergte, op korte afstand van de Sněžka, het hoogste punt van dit gebergte.

Het vakantiepark kenmerkt zich door de ruime opzet, de kleinschaligheid én het kindvriendelijke karakter. Een fantastische plek om met uw gezin uw vakantie door te brengen. Voor de jonge kinderen is het een oase met de vele speeltoestellen en speelweides. Ook voor de oudere jeugd en jongvolwassenen is dit een perfecte plek. Denk aan de vele actieve mogelijkheden, zoals raften, mountainbiken, paintball en nog veel meer.

De parkleider zal samen met het enthousiaste recreatieteam u een heerlijk onbezorgde vakantie bezorgen.

Christelijk vakantiepark Holiday Hill

Vakantiehuizen

61

6 personen

3 slaapkamers

1 badkamer

€ 177
gemiddeld
per nacht

O&S Concept

Periode
D.V. 27 juli t/m 10 augustus 2024
​​​​​​​
Ochtend

 • Onsie kidsclub (4 - 7 jaar): zingen, knutselen en spelletjes.
 • Kinderen van 8 - 12 jaar: sport en spel.
 • Tieners, 13 plus: bootcamp, sport en spel.

Avond

 • 19.00 - 19.30 uur voorlezen of poppenkast.
 • sport, spel of andere activiteiten.
 • vanaf 21.30 uur chillen etc.

Gezinsactiviteiten

 • De parkleider organiseert 2 keer per week een uitstapje.
 • Gezamenlijke lunch of maaltijd.
 • Mannen- en vrouwenochtend met een korte bijbelstudie.
 • Kerkdiensten, elke zondag worden twee diensten gehouden in een kerk in de omgeving of op het park. De voorgangers (predikanten, ouderlingen of leraren) komen uit Gereformeerde Gemeenten, Christelijk Gereformeerde kerk, Hersteld Hervormde kerk en Gereformeerde Bond (PKN).
 • Preekbespreking, op zondagavond kan er een preekbespreking voor de jongeren gehouden worden.
 • Sing-in, elke week wordt er een sing-in gehouden. Neem je eigen muziekinstrument mee!

Het bovenstaande overzicht is een richtlijn. Het programma kan wijzigen door bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Het meedoen aan activiteiten is voor eigen risico.

Parkleider

Martijn & Lisette den Besten

Parkleider 27 juli t/m 10 augustus 2024

Beste vakantiegangers,

Wat leuk dat je interesse hebt in het Holiday Hill park in Tsjechië! Of wellicht heb je al geboekt en ben je gewoon benieuwd wie de parkleiders zullen zijn.

Wij hopen komende zomer met onze 3 kinderen af te reizen naar Tsjechië en de parkleidingfunctie te hebben op Holiday Hill. We houden ervan om te reizen, nieuwe omgevingen en culturen te ontdekken. We kijken er naar uit om ook voor jullie leuke (familie-)uitjes  te organiseren.

Daarnaast zullen we met het recreatieteam op het park leuke activiteiten bedenken. Zo is er genoeg te beleven voor jong en oud. Je zult je niet vervelen!

Het mooiste van het O&S concept vinden we dat je ook op vakantie naar het woord van God kunt luisteren in je eigen taal. Heel waardevol en uniek. Zingen van psalmen en geestelijke liederen en bezinningsmomenten horen hier ook bij. En er zullen vast ook mooie gesprekken ontstaan als we de prachtige schepping mogen bewonderen.

We hebben er heel veel zin in om met elkaar er 2 hele mooie weken van te maken. We hopen voor je klaar te staan en veel sfeervolle momenten te creëren. Een vakantie om nooit te vergeten!                                                                                                                                        

Zonnige groet,
Martijn en Lisette

Recreatieteam

27 juli t/m 10 augustus 2024

Miranda de Haaij

Benedicte Kreuk

Lize van Duijn

Debora Verloop

Regina Hakkenberg

Kristel de Jong

In de O&S-conceptperiode worden er elke zondag twee diensten in de regio gehouden. De voorgangers (predikanten, ouderlingen of leraren) komen uit Gereformeerde Gemeenten, Christelijk Gereformeerde kerk, Hersteld Hervormde kerk en Gereformeerde Bond (PKN).

Deze kerkdiensten zijn ook bij te wonen door vakantiegangers die in de regio verblijven en niet via O&S geboekt hebben. De kerkdiensten worden elk jaar eind juni/begin juli gepubliceerd in het RD en op kerktijden.nl/buitenland.

Algemeen

Parkleider

Recreatieteam

Avondactiviteiten

Omgeving

Beoordelingen Gemiddeld: 7.5

Gasten zeggen het volgende

Dekker

Periode: augustus 2023
8.0
prima park

Anoniem

Periode: augustus 2023
7.0
zwembad was smerig en werd niet goed gerepareerd, we misten een binnenruimte om bijvoorbeeld bij nat weer te tafeltennissen oid.
Reactie O&S: het probleem met het zwembad is opgelost. Vanwege het slechte weer was de binnenruimte inderdaad een gemis. De standaard ruimte was vanwege een verbouwing niet te gebruiken. Dit is vanaf 2024 opgelost.

anoniem

Periode: juli 2023

Familie de Bruin

Periode: juli 2023
7.0
Park ligt mooi gelegen; helaas geen accommodatie voor chillen kinderen. Het zwembad was ook niet te gebruiken ivm alg; hier werd ons inziens niks aan gedaan.

anoniem

Periode: juli 2023
7.0
Mooie ligging, zwembad erg klein voor grootte van park en 2de week onbruikbaar ivm vervuiling.
Reactie O&S: inmiddels is het probleem met het zwembad opgelost.

Bos

Periode: juli 2023
7.0
Geen centrale ruimte, klein zwembad
Reactie O&S: vanaf 2024 is er een centrale ruimte

Anoniem

Periode: juli 2023
7.0
Er is geen groepsaccomodatie op het park. Het zwembad water was slecht van kwaliteit en daarom een week gesloten.
Reactie O&S: vanaf 2024 is de probleem met het zwembad en het ontbreken van een groepsruimte opgelost.

fam. de koning

Periode: juli 2023
8.0
leuk en veilig voor de kinderen. jammer dat het zwembad bijna de hele vakantie dicht moest. voor ons de 2e keer met o&s dat we speciaal een park met zwembad boeken, dat hij meer dan een week dicht zit. voor ons maar zeker voor onze kinderen een tegenvaller.
Reactie O&S: het was heel vervelend dat het zwembad dicht moest. Dit wordt in de volgende zomerseizoenen voorkomen.

Anoniem

Periode: juli 2023
9.0
We vonden het een leuk park. Klein maar fijn

Uitstaptips

EnjoyCard

Gratis met de bergbanen

Haal het meeste uit je vakantie met de EnjoyCard. Deze kaart is online te bestellen en vier achtereenvolgende dagen geldig. Met de kaart heb je gratis toegang tot alle bergbanen in de regio en 50% korting op andere activiteiten, zoals Treetop Walk, bobsleebanen, zwembaden en andere activiteiten voor kinderen. Bij actief gebruik haal je de aanschafwaarde eruit. De EnjoyCard kost met twee volwassenen en twee kinderen ca. € 320. Klik hier voor meer informatie.


Sneeuwkop

Het hoogste punt van Tsjechië

ca. 30 min

De sneeuwkop (Tsjechisch: Sněžka) is het hoogste punt van Tsjechië en steekt dan ook met zijn zomerse grauwe top ver boven de omliggende bergen uit. Als 's winters het Reuzengebergte onder een dik pak sneeuw ligt, doet de berg haar naam meer eer aan. Over de hele bergkam van het Reuzengebergte en dus ook op de Sneeuwkop ligt de Pools-Tsjechische grens. Neem de bergbaan vanuit Pec pod Sněžkou naar de top van de Sneeuwkop en geniet van het prachtige uizicht en de vele wandelmogelijkheden. Loop een gedeelte van het ca. 80 kilometer lange Pools-Tsjechische Vriendschapspad. In Pec pod Sněžkou zijn ook andere activiteiten te doen, zo is er een rodelbaan. Klik hier voor meer informatie.


Treetop Walk

Boomkroonpad met uitzichttoren

ca. 10 min

Ontdek de bossen van Natinoaal Park Krkonoše (Reuzengebergte) op een unieke manier. Leer over het ontstaan, de planten en de dieren van de hoogste bergrug van Tsjechië. Geen zin meer om vanaf de boomkroontoren naar beneden te lopen? De kinderen kunnen via de glijbaan naar beneden. Naast de boomkroontoren is er ook een expositiegrot en een speeltuin. Klik hier voor meer informatie.


Rotsen van Adršpach

Dool door de oude rotsstad

ca. 50 min

Adršpach-Teplice is de grootste en ruigste rotsstad van Midden-Europa. De eerste toeristen bezochten de rotsen al in de 18e eeuw. 100 jaar later brak er een grote brand uit tussen de rotsen, die enkele weken duurde en bijna alle bosvegetatie vernietigde. Hierdoor werden de rotsen beter begaanbaar. Sindsdien is er door de jaren heen een netwerk van paden, wegen en bruggen aangelegd om de toeristen de mooiste plekjes te laten zien. Er is een wandelroute van ca. 3 uur die u langs alle hoogtepunten van de Rotsen van Adršpach leidt. Klik hier voor meer informatie.


Harrachov

Glas, water & rodelbaan

ca. 50 min

Harrachov ligt aan de rand van het Reuzengebergte en is wat verder rijden vanaf het park, maar desondanks de moeite waard op te bezoeken. In Harrachov is de oudste nog werkende glasblazerij ter wereld te vinden. Al 300 jaar maakt het bedrijf glaswerk, tegenwoordig voor luxe hotels, maar in de 18de en 19de eeuw voor veel Europese vorstenhuizen. De glasblazerij en het bijbehorende museum zijn te bezoeken. Klik hier voor meer informatie. Ook Harrachov heeft een rodelbaan. Net buiten het dorp is de Mumlava Waterval te vinden, die 8 meter over rotsachtige trappen naar beneden klatert. In ca. 10 minuten loop je vanaf de parkeerplaats over een goed begaanbaar pad naar de watervallen. Klik hier voor meer informatie.


Elbevallei

Naar de bron van de Elbe

ca. 30 min

Špindlerův Mlýn is een gezellige wintersportplaats met een iconische witte brug en met één van de vele rodelbanen die het Reuzengebergte rijk is. Onderweg naar Špindlerův Mlýn kok je al de Elbedam tegen. In het dorp ligt een kabelbaan die je naar hoger gelegen wandelpaden van de Elbevallei brengt. Loop de route naar de bron van de Elbe en bezoek onderweg de Pančavský & Labský Watervallen, de hoogte watervallen van Tsjechië. Klik hier voor meer informatie.


Černá hora

Veenmoeras in de bergen

ca. 10 min

Ga met de kabelbaan in Janské Lázně naar de top van de Černá hora (ca. 1.300 meter) en geniet van het uitzicht op de uitkijktoren. Vanaf de top loopt een 3,5 kilometer lang vlonderpad door het veenmoeras van Černohorské. Op een andere manier naar beneden dan de kabelbaan? Ga met een step naar beneden! Klik hier voor meer informatie.


Adrenaline-activiteiten

Klimmen, klauteren & glijden

ca. 30 min

Genoeg te doen in het Reuzengebergte voor hen die van een adrenalinekick houden. Zowel in Harrachov als in Špindlerův Mlýn zijn Monkey Parks (klimbossen) en Summer Tubings (tubing is in een opblaasband de berg af). Ook zijn er andere uitdagende activiteiten verspreid over het Reuzengebergte. Klik hier voor meer informatie.


Jizera Pacifik

Romantische spoorlijn door Krkonoše

ca. 20 min

Het 20 kilometer lange spoor van de Jizera Pacifik slingert door een prachtig decor van de heuvels en bossen van de Jizeravallei. De trein rijdt over hoge bruggen en door lange tunnels. Opstapplaats is Martinice v Krkonoších, waar ook het spoorwegmuseum in het monumentale stationsgebouw te bezichtigen is. Op sommige momenten wordt er ook met stoomtreinen gereden. Klik hier voor meer informatie.


Praag

Hoofdstad met allure

ca. 2 uur

Een flinke rit, maar zeer de moeite waard om de Tsjechische hoofdstad te bezoeken. Bezoek de pleinen, kerken en de vele anndere gebouwen van deze historische stad. Klik hier voor meer informatie.

Klik op het icoontje linksboven in de kaart voor meer uitstaptips en andere locaties.