Thyon, Wallis, Zwitserland

Breda - Thyon 2000 ca. 929 km

2 - 8 persoonsaccommodaties

KERKDIENSTEN

RECREATIETEAM

PARKLEIDER

8.4

Resort Thyon 2000

Thyon, Wallis, Zwitserland

 • 8 personen

Kenmerken

 • Sportvelden

 • Overdekt zwembad

 • Speeltuin

 • Wasserette

 • Restaurant

 • Elektrisch oplaadpunt

 • O&S-concept 26/7 - 9/8/2024

Omschrijving

Resort Thyon 2000 is het christelijke vakantiepark gelegen in het Zwitserse Kanton Wallis. De locatie bevindt zich op 2000 meter hoogte en is vanuit Sion met de auto, in een halfuurtje, goed bereikbaar. Thyon 2000 is gebouwd op een plateau met een magnifiek 360° uitzicht; zo ziet u aan de noordkant het Rhônedal en de bergen van Berner Oberland liggen en aan de zuidkant de Matterhorn.

De omgeving is een uitermate geschikt vakantiegebied. Naast het heerlijke klimaat (Wallis staat bekend om de meeste zonuren van Zwitserland) zijn er tal van mooie ontdekkingen te doen. Bijvoorbeeld de ontelbare wandeltochten, verkoeling vinden bij het meer, dolen door de wijngaarden, glijden over de gletsjers en - met enige fantasie - ridders ontmoeten bij het slot van Sion. Kortom, voldoende mogelijkheden op het gebied van ontspanning, cultuur en natuur.

Het resort bestaat uit individuele appartementen die ingericht zijn naar de smaak van haar eigenaar. Ze zijn dus niet identiek aan elkaar. Bij speciale wensen is het goed om hierover met ons contact op te nemen. Op het resort is een overdekt zwembad aanwezig en gratis te gebruiken. Een supermarkt is op 5 autominuten bereikbaar.

Christelijk vakantiepark Thyon 2000

Appartementen

Type A2

2 personen

1 badkamer

€ 80
gemiddeld
per nacht

Type A4

4 personen

1 badkamer

€ 85
gemiddeld
per nacht

Type B5

5 personen

1 slaapkamer

1 badkamer

€ 112
gemiddeld
per nacht

Type B4

4 personen

1 slaapkamer

1 badkamer

€ 119
gemiddeld
per nacht

Type B5+

5 personen

2 slaapkamers

1 badkamer

€ 138
gemiddeld
per nacht

Type C4

5 personen

2 slaapkamers

1 badkamer

€ 139
gemiddeld
per nacht

Type C6

6 personen

2 slaapkamers

1 badkamer

€ 149
gemiddeld
per nacht

Type D8

8 personen

3 slaapkamers

1 badkamer

€ 206
gemiddeld
per nacht

O&S Concept

Periode
D.V. 26 juli t/m 9 augustus 2024

Ochtend

 • Onsie Kidsclub (4 - 7 jaar): zingen, knutselen en spelletjes.
 • Kinderen van 8 - 12 jaar: sport en spel.
 • Tieners, 13 plus: bootcamp, sport en spel .

Avond

 • 19.00 - 19.30 uur voorlezen of poppenkast.
 • sport, spel of andere activiteiten.
 • vanaf 21.30 uur chillen etc.

Gezinsactiviteiten

 • De parkleider organiseert 2 keer per week een uitstapje.
 • Gezamenlijke lunch of maaltijd
 • Mannen- en vrouwenochtend met een korte bijbelstudie.
 • Kerkdiensten, elke zondag worden twee diensten gehouden in een kerk in de omgeving of op het park. De voorgangers (predikanten, ouderlingen of leraren) komen uit Gereformeerde Gemeenten, Christelijk Gereformeerde kerk, Hersteld Hervormde kerk en Gereformeerde Bond (PKN).
 • Preekbespreking voor de jongeren.
 • Sing-in, elke week wordt er een sing-in gehouden. Neem je eigen muziekinstrument mee!

Het bovenstaande overzicht is een richtlijn. Het programma kan wijzigen door bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Het meedoen aan activiteiten is voor eigen risico.

Parkleider

Christina van den Berg en Colinda Evers
26 juli t/m 9 augustus 2024

Parkleider 26 juli t/m 9 augustus 2024

Beste Allemaal,

Wat leuk dat u/jij de tijd neemt om dit stukje te lezen. We zullen ons hieronder even kort voorstellen:
Christina: ik ga al een paar jaartjes mee met O&S in een recreatieteam of als parkleiding. Ieder jaar is het weer genieten om met alle leeftijden tijdens zo’n vakantie op te trekken en mooie momenten te hebben met elkaar. Het voelt snel als één grote familie samen!
Colinda: vorig jaar zijn wij samen voor O&S naar Neukirchen geweest. Dit was een hele mooie ervaring, waardoor ik mij graag weer inzet voor een onvergetelijke O&S vakantie.

We zien er naar uit om samen met jullie activiteiten te ondernemen in Zwitserland, de gezelligheid onderling en mooie ontmoetingen!

We hopen jullie daar te ontmoeten 😊

Groetjes Christina en Colinda

Recreatieteam

D.V. 26 juli t/m 9 augustus 2024

Annelie Visscher

Irene Everts

Rein Bosgra

Pieter van den Berg

In de O&S conceptperiode worden er op locatie elke zondag twee diensten gehouden. De voorgangers (predikanten, ouderlingen of leraren) komen uit Gereformeerde Gemeenten, Christelijk Gereformeerde kerk, Hersteld Hervormde kerk en Gereformeerde Bond (PKN).

Deze kerkdiensten zijn ook bij te wonen door vakantiegangers die in de regio verblijven en niet via O&S geboekt hebben. De Kerkdiensten worden elk jaar eind juni/begin juli gepubliceerd in het RD en op
kerktijden.nl/buitenland.

Algemeen

Parkleider

Recreatieteam

Avondactiviteiten

Omgeving

Beoordelingen Gemiddeld: 7.8

Gasten zeggen het volgende

Anoniem

Periode: augustus 2023
8.0
Met name voor wandelaars ideaal, je kun zo je wandelschoenen aan doen en gaan! Voor veel activiteiten moet je echt eerst de auto pakken en lange slingerweg naar beneden maken.

Anoniem

Periode: juli 2023
8.0
Mooie locatie, leuke extra dingen zoals winkeltje, zwembad enz.

Anoniem

Periode: juli 2023
8.0

C Buijs

Periode: juli 2023
7.0
Prachtig uitzicht, maar het blijft een wintersportplek, ook qua voorzieningen.

Anoniem

Periode: juli 2023
7.0
Mooie vergezichten

J. Averesch

Periode: juli 2023
8.0
Prachtige locatie, voorzien van mooi zwembad, gastvrije receptie en een winkeltje

Fam. J. Bos

Periode: juli 2023
7.0
Voldoende mogelijkheden voor in de zomer.

Fam M. Uit M

Periode: juli 2023
8.0
Leuke activiteiten en omgeving prima

fam. Ploeg

Periode: juli 2023
7.0
In de zomer is er weinig te doen op het park.
Reactie O&S: in de periode van het teamwerk voorziet het team de O&S-gasten van leuke activiteiten. De locatie zelf organiseert niets.

arie

Periode: juli 2023
7.0
goed

Ted

Periode: juli 2023
8.0
Verschillende speelmogelijkheden en zwembad.

Jacobse

Periode: juli 2023
9.0
Voldoende faciliteiten

Anoniem

Periode: juli 2023
9.0
Prachtig gelegen, veel mogelijkheden om vanuit het huisje mooie wandelingen te maken, personeel is vriendelijk en behulpzaam. Als je van het OV afhankelijk bent is het wel plannen hoe je de uitjes vormgeeft omdat er maar 3 per per dag een bus komt en gaat vanaf Thyon. Maar, het is zeker mogelijk en erg leuk om daardoor samen met de locals te reizen en hen ook te spreken.

Anoniem

Periode: juli 2023

Uitstaptips

Bergwandelen vanaf het resort

Thyon: kruispunt van bergwandelwegen


Het resort Thyon ligt op 2000 meter hoogte, waardoor bergwandelen meteen vanuit het resort een aanrader is. Doordat Thyon op een kruispunt van verschillende wandelwegen is gelegen, kan er in veel richtingen gewandeld worden. Een mooie wandeling van een paar uur is die naar de Mont Rouge. Een pittige dagtrip is bijvoorbeeld die naar de Grande Dixence dam. Klik hier voor meer informatie.


Grande Dixence

De hoogste stuwdam ter wereld

ca. 30 min

Het smeltwater van 35 omliggende gletsjers wordt vastgehouden achter de grootste stuwmuur ter wereld. Al van heinde en verre is de grijze betonnen massa zichtbaar. Voel je zo klein als een mier aan de voet van de 285 meter hoge stuwdam. Vanaf de parkeerplaats gaat een wandelpad en een kabelbaan omhoog naar het meer. Loop boven over de brede stuwdampromenade of loop een wandelroute langs het meer. Als het zonnig is, kleurt het stuwmeerwater prachtig blauw! Klik hier voor meer informatie.


Torrent-Neuf

Wandelroute met hangbruggen

ca. 45 min

Deze spectaculaire wandelroute is niet weggelegd voor mensen met hoogtevrees. Het pad strekt zich uit over beboste berghellingen, met in totaal vier hangbruggen tot wel 100 meter lang. In totaal is het pad van begin tot eind ca. 8 km lang, maar als u het niet te lang wilt maken, is het raadzaam om na twee of drie hangbruggen weer terug te gaan naar de parkeerplaats. Klik hier voor meer informatie.


Sion

Sfeervolle kantonhoofdstad

ca. 30 min

Sion (Duits: Sitten) is de hoofdstad van Wallis en ligt centraal in het kanton. Wanwege die ligging heeft Sion al eeuwen een centrumfunctie en dat is aan de archtectuur te zien. Een keer in de week wordt er in de centrale straat in het centrum, Rue de Grand-Pont, een regionale markt gehouden, wat de bedrijvigheid en de gezelligheid van de stad versterkt. Daarnaast heeft Sion twee rotsen, waarvan op de ene het kasteel Chateau de Tourbillon is gebouwd en op de andere staat Basilique de Valère. Beide zijn de moeite waard om te bezoeken. In de basiliek bevindt zich het oudst nog functionerende kerkorgel ter wereld. Klik hier voor meer informatie.


Wildwatersporten

Bedwing de Rhône

ca. 40 min

De bovenloop van de Rhône is woest en snelstromend. In Sierre is de rivier te bedwingen door te raften en andere wildwatersporten te doen. Klik hier voor meer informatie.


Mont Fort

Uitzicht over heel Wallis

ca. 35 min

De Mont Fort is met ca. 3.330 meter de hoogste top van de nabije regio. Op heldere zomeragen rijkt het uitzicht van de Matterhorn in het Oosten tot aan de Mont Blanc in het westen. Vanuit Siviez zijn er maar liefst drie kabelbanen nodig om te komen (eerst een stoeltjeslift en daarna twee cabineliften), wat de route er naartoe al een belevenis opzich maakt. De laatste cabinelift gaat over de Tortingletsjer naar de uiteindelijke bergtop. Voor de echte adrenalinezoekers heeft de Mont Fort nog iets in petto: de hoogste zipline ter wereld! Vlieg met een snelheid tot 100 km terug over de gletsjer naar het tussenstation. Tip: Neem een warme trui mee. Klik hier voor meer informatie.


Domaine des Îles

Recreatiemeertje met klimbos

ca. 35 min

Is het frisjes op Thyon? De kans is groot dat het dan in het dal zonnig en warm is. Bezoek Domaine des Îles, een recreatiemeer aan de Rhône. Hier kunt u tot rust komen om in de schaduw van de bomen in het gras te liggen of te zwemmen. Ook zijn er andere activiteiten romdom het meertje te doen, onder andere is er een klimbos, klimwand, beuchvolleybalveld, speeltuin en restaurant. Klik hier voor meer informatie.


Lac Souterrain de Saint-Léonard

Europa's grootste ondergronds bevaarbaar meer

ca. 40 min

Stap in een bootje en ontdek het natuurschoon dat zich op 70 meter onder de wijnvelden van de Wallischer alpen bevindt. Een leuk en spannend uitje voor heel het gezin, ook als het weer wat minder is. Bezoek het informatiecentrum en boek een rondvaart door de grot. Klik hier voor meer informatie.


Les Celliers de Sion

Wallis: het Wijnkanton

ca. 30 min

Het overgrote deel van de Zwitserse wijn komt uit Wallis. De wijnvelden op de flanken van het Rhônedal vallen dan ook op. Voor liefhebbers en geïnteresseerden is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan Les Selliers de Sion. Dit wijnhuis opent zijn deuren om wijn te proeven, maar ook om een wandeling te maken door de wijnvelden. Tussen de wijnvelden zijn Bisses (Frans) of Suonen (Duits) te vinden, eeuwenoude irrigatiebeekjes om de wijnranken van water te voorzien. Klik hier voor meer informatie.


Wallis' hoogtepunten

Matterhorn & Aletschgletsjer

ca. 90 min

Draai jij je hand niet om voor wat verder rijden? Naam dat deze twee andere hoogtepunten van Wallis mee!

Bezoek Zermatt en de Matterhorn. Ga met het rode treintje van de Gornergradbahn de bergen in en laat je verrassen door de Matterhorn: het nationale symbool van Zwitserland. Tip: rijd niet meteen helemaal tot het eind mee, maar stap bij Rotenboden uit. Daar ligt op loopafstand de Gornergletsjer. Zoek daar een rustig plek je om de gletsjer te horen kraken. Loop ook even langs de Riffelsee, waar je de markante Matterhorn in het heledere water ziet spiegelen. Loop daarna de laatste 1,6 kilometer naar het eindstation van de Gornergradbahn, voor een mooie bergwandeling. Klik hier voor meer informatie.

Bezoek de Eggishorn, waar je op de top een prachtig panorma-uitzicht hebt over de Aletschgletsjer, de grootste gletsjer van de Alpen. Neem daarvoor de kabelbaan vanuit Fiesch. Tip: neem warme kleren mee; ook in de zomer kan het daar koud en winderig zijn. Klik hier voor meer informatie.

Klik op het icoontje linksboven in de kaart voor meer uitstaptips en andere locaties.