Resort Thyon 2000

Thyon, Wallis, Zwitserland

Breda - Thyon 2000 ca. 929 km

2 - 8 persoonsaccommodaties

KERKDIENSTEN

RECREATIETEAM

PARKLEIDER

8.4

Resort Thyon 2000

Thyon, Wallis, Zwitserland

 • 8 personen

Kenmerken

 • Sportvelden

 • Overdekt zwembad

 • Speeltuin

 • Wasserette

 • Restaurant

 • Elektrisch oplaadpunt

 • O&S-concept 28/7 - 11/8/2023

 • Omboekservice t/m 28/2/2023

Omschrijving

Resort Thyon 2000 is het christelijke vakantiepark gelegen in het Zwitserse Kanton Wallis. De locatie bevindt zich op 2000 meter hoogte en is vanuit Sion met de auto, in een halfuurtje, goed bereikbaar. Thyon 2000 is gebouwd op een plateau met een magnifiek 360° uitzicht; zo ziet u aan de noordkant het Rhônedal en de bergen van Berner Oberland liggen en aan de zuidkant de Matterhorn.

De omgeving is een uitermate geschikt vakantiegebied. Naast het heerlijke klimaat (Wallis staat bekend om de meeste zonuren van Zwitserland) zijn er tal van mooie ontdekkingen te doen. Bijvoorbeeld de ontelbare wandeltochten, verkoeling vinden bij het meer, dolen door de wijngaarden, glijden over de gletsjers en - met enige fantasie - ridders ontmoeten bij het slot van Sion. Kortom, voldoende mogelijkheden op het gebied van ontspanning, cultuur en natuur.

Het resort bestaat uit individuele appartementen die ingericht zijn naar de smaak van haar eigenaar. Ze zijn dus niet identiek aan elkaar. Bij speciale wensen is het goed om hierover met ons contact op te nemen. Op het resort is een overdekt zwembad aanwezig en gratis te gebruiken. Een supermarkt is op 5 autominuten bereikbaar.

Christelijk vakantiepark Thyon 2000

Appartementen

Type A2

2 personen

0 slaapkamers

1 badkamer

€ 72 per nacht

Type A4

4 personen

0 slaapkamers

1 badkamer

€ 78 per nacht

Type B4

4 personen

1 slaapkamer

1 badkamer

€ 105 per nacht

Type B5

5 personen

1 slaapkamer

1 badkamer

€ 107 per nacht

Type C6

6 personen

2 slaapkamers

1 badkamer

€ 140 per nacht

Type D

8 personen

3 slaapkamers

1 badkamer

€ 184 per nacht

Type C4

5 personen

2 slaapkamers

1 badkamer

€ 122 per nacht

O&S Concept

Periode
Vrijdag 28 juli tot vrijdag 11 augustus 2023

Ochtend

 • Kinderen van 4 - 7 jaar: zingen, knutselen en spelletjes.
 • Kinderen van 8 - 12 jaar: sport en spel.
 • Tieners, 13 plus: bootcamp, sport en spel .

Avond

 • 19.00 - 19.30 uur voorlezen of poppenkast.
 • sport, spel of andere activiteiten.
 • vanaf 21.30 uur chillen etc.

Gezinsactiviteiten

 • De parkleider organiseert 2 keer per week een uitstapje.
 • Gezamenlijke lunch of maaltijd
 • Mannen- en vrouwenochtend met een korte bijbelstudie.
 • Kerkdiensten, elke zondag worden twee diensten gehouden in een kerk in de omgeving of op het park. De voorgangers (predikanten, ouderlingen of leraren) komen uit Gereformeerde Gemeenten, Christelijk Gereformeerde kerk, Hersteld Hervormde kerk en Gereformeerde Bond (PKN).
 • Preekbespreking voor de jongeren.
 • Sing-in, elke week wordt er een sing-in gehouden. Neem je eigen muziekinstrument mee!

Het bovenstaande overzicht is een richtlijn. Het programma kan wijzigen door bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Het meedoen aan activiteiten is voor eigen risico.

Parkleider

Auke & Jeanine

Beste vakantiegasten,
Als u dit leest, bent u waarschijnlijk bezig met de vakantieplannen voor komende zomer. Onze tip: Thyon 2000! Een appartementencomplex op een bergplateau op maar liefst 2100 meter hoogte. Het uitzicht op omliggende toppen als de Matterhorn is adembenemend. Het resort is echt een plek om tot rust te komen en een geschikte plek voor de hele familie. Er is ruimte genoeg om te spelen en sporten. Een speeltuin en zwembad doen de rest.

​​​​​​​Wat is het goed om te midden van de indrukwekkende natuur ook samen na te denken over het Woord van God, bijvoorbeeld in de kerkdiensten, sing-in en preekbespreking. Dat is de meerwaarde van het O&S-concept. Natuurlijk staat er nog veel meer op het programma: wandelen, mountainbiken, gezamenlijke maaltijd, kampvuur, zwemmeer, etc. Dat alles in de kenmerkende sfeer van Thyon: iedereen mag meedoen (of u er nu voor het eerst bent of voor de 10e keer), maar niets is verplicht. Niet voor niets staat Thyon bij O&S bekend als een locatie met veel terugkerende gasten die er jaren achter elkaar hun vakantie doorbrengen. Need we say more?

​​​​​​​Tot die terugkerende gasten durven wij onszelf ook wel te rekenen. Auke is vier jaar naar Thyon geweest in een combinatiefunctie recreatieteam/parkleider. We hebben elkaar er ontmoet, zijn er verloofd en hopen er bij leven en welzijn komende zomer de parkleidingfunctie in te vullen. We kennen Thyon en omgeving goed, dus zitten al vol plannen voor mooie wandelingen en sportieve activiteiten. Dat vooruitzicht gunnen we jullie ook. Van een vakantie naar Thyon krijg je geen spijt. Snel boeken dus, dan bent u zeker van een mooie plek en kan de voorpret beginnen.

Graag tot ziens in Thyon 2000!
​​​​​​​Auke en Jeanine

Recreatieteam

Inge Kisteman
20 jaar
Academische Pabo
Nieuwleusen
​​​​​​​2e keer recreatiewerk

Karin Mostert
20 jaar
Pabo
Balkburg
​​​​​​​2e keer recreatiewerk

Carin Smink
20 jaar
HBO Verpleegkunde
Punthorst

Esther Balder
20 jaar
Au pair in Amerika
IJhorst

In de O&S conceptperiode worden er elke zondag twee diensten gehouden. De voorgangers (predikanten, ouderlingen of leraren) komen uit Gereformeerde Gemeenten, Christelijk Gereformeerde kerk, Hersteld Hervormde kerk en Gereformeerde Bond (PKN).

Kerkdiensten 2023
Zondag 30-07: twee diensten (voorganger bekend)
Zondag 06-08: twee diensten (voorganger bekend)
​​​​​​​

​​​​​​​U kunt ook naar een dienst van de plaatselijke gemeente in Sion gaan, hierdoor bemoedigt u de gemeente ter plaatse.

Algemeen

Parkleider

Recreatieteam

Sportactiviteiten - outdoor

Vakantiegasten - omgeving

Ligging

Thyon 2000 ligt bij de grote plaats Sion in Wallis. 

Klik op het icoontje links bovenin de kaart voor locatie en uitstaptips.