Tolbadge in Frankrijk

Geschreven op 11 juli 2018.

Frankrijkgangers,

Sneller naar onze bestemmingen in Frankrijk; nu tolbadge met korting!

Goed nieuws voor iedereen die opziet tegen de drukte bij de tolpoorten op weg naar een van onze vakantieadressen in Frankrijk. Dankzij aparte rijstroken kunnen houders van een tolbadge doorrijden bij de Franse (én Spaanse) tolwegen, waarmee de reistijd aanzienlijk wordt verkort. Bovendien werkt de badge als betaalmiddel bij meer dan 300 Franse parkeergarages. 

Files vermijden dankzij aparte rijstroken bij de tolpoorten

De Bip&Go tolbadge voor auto’s, motors en campers maakt elektronische tolbetaling mogelijk in Frankrijk en Spanje. Groot voordeel is dat badgehouders op de Franse autoroutes kunnen kiezen voor de aparte rijstroken van de Télépéage, op de Spaanse Autopistas aangeduid met Via-T. Dat houdt in dat bij het benaderen van de tolpoorten al rijdend (30 km/uur) de badge wordt geregistreerd en de tolpoort openzwaait. Dat betekent bij normaal verkeer een tijdwinst van gemiddeld 2 minuten per tolstation en kan aanzienlijk oplopen in het hoogseizoen als er lange rijen voor de kaartjesloketten staan.

Eenmalige aanschaf van de badge en alleen betaling bij gebruik

U betaalt eenmalig voor de aanschaf én activatie van de badge en alleen abonnementsgeld voor de maand(en) waarin u daadwerkelijk gebruik maakt van de Bip&Go. Voor Frankrijk is dat €1,70 en voor Spanje € 2,50 per maand. Tol- en parkeergeld worden bovenop het maandtarief gefactureerd en automatisch achteraf van de rekening afgeschreven. Voor motorrijders is een armbadge beschikbaar. Campers niet hoger dan 3 meter en/of zwaarder dan 3,5 ton kunnen ook gebruik maken van de badge.

Voor gasten van O&S Vakanties nu met 50% korting te bestellen!

Mail naar info@onsvakanties.nl voor de gegevens.

Handig: dit artikel op frankrijk.nl geeft antwoord op de meest gestelde vragen over de Bip&Go tolbadge. 

Tolbadge