Prayssac, Lot, Frankrijk

Breda - Prayssac ca. 985 km

3-12 persoonaccommodaties

KERKDIENSTEN

RECREATIETEAM

PARKLEIDER

7.6

Vakantiepark Lot-Dordogne

Prayssac, Lot, Frankrijk

 • 12 personen

Kenmerken

 • Zwembad

 • Volleybalveld

 • Vismogelijkheden

 • Tafeltennis

 • Boothelling

 • Speeltuin

 • Receptie

 • Wasserette

 • O&S-concept 27/7 - 10/8/2024

Omschrijving

Gelegen direct aan de oevers van de rivier de Lot en tussen de wijngaarden, is vakantiepark Lot-Dordogne de thuisbasis om een Frankrijkvakantie compleet te maken. Het park is ruim opgezet, waarbij de gebouwen zich afwisselen met grasvelden en begroeiing. De kinderen kunnen hun gang gaan op de speelweides, in de speeltuin en in het buitenzwembad. Ook is er een volleybalveld en zijn er tafeltennistafels. Bovendien is het hele park omheind en autovrij, waardoor het park een kindvriendelijke locatie is bij uitstek. Direct achter het park is een steiger met boothelling aan de Lot, waar verkoeling voor de Franse zomerzon gevonden kan worden.

De gebouwen liggen verspreid over het park. Er bevinden zich vier appartementen in elk gebouw, wat de kleinschaligheid en de ruimte van het park versterkt. Daarnaast is er een aantal twee-onder-een-kapwoningen voor acht personen. Het naburige dorp beschikt over voldoende faciliteiten zoals een bakker, restaurants en winkeltjes. Eén van de twee grotere supermarkten van het dorp ligt slechts op 1 kilometer van het park.

Vakantiepark Lot-Dordogne ligt in het grensgebied van de Franse departementen Lot, Lot-et-Garonne, Tarn-et-Garonne en Dordogne. Naast de wijngaarden, het glooiende landschap en de pittoreske stadjes waar deze regio om bekend staat, is het een ideale locatie om alle hoogtepunten van deze departementen te bezoeken. Denk daarbij aan de vele kastelen en grotten zoals de grotten van Pech Merle, Lastournelle, Peridac en Lascaux. Bovendien leent het gebied zich om de Franse wijn en gastronomie te ontdekken en zijn er voldoende wandel-, fiets- en watersportmogelijkheden.

Christelijk vakantiepark Lot-Dordogne

Huizen en appartementen

3K appartement 4+2P boven ANNULERING

6 personen

2 slaapkamers

1 badkamer

€ 132 gemiddeld
per nacht

3K appartement 4+2P boven

6 personen

2 slaapkamers

1 badkamer

€ 141 gemiddeld
per nacht

O&S Concept

Periode

D.V. 27 juli t/m 10 augustus 2024

Ochtend

 • Onsie Kidsclub (4 - 7 jaar): zingen, knutselen en spelletjes.
 • Kinderen van 8 - 12 jaar: sport en spel.
 • Tieners, 13 plus: bootcamp, sport en spel.

Avond

 • 19.00 - 19.30 uur voorlezen of poppenkast.
 • sport, spel of andere activiteiten.
 • vanaf 21.30 uur chillen etc.

Outdooractiviteiten*

 • Raften
 • Rodelbaan
 • Mountainbiken
 • Canyoning
 • Wijnproeverij

Gezinsactiviteiten

 • De parkleider organiseert 2 keer per week een uitstapje.
 • Gezamenlijke lunch of maaltijd.
 • Mannen- en vrouwenochtend met een korte Bijbelstudie.
 • Kerkdiensten, elke zondag worden twee diensten gehouden in een kerk in de omgeving of op het park. De voorgangers (predikanten, ouderlingen of leraren) komen uit Gereformeerde Gemeenten, Christelijk Gereformeerde kerk, Hersteld Hervormde kerk en Gereformeerde Bond (PKN).
 • Preekbespreking, op zondagavond kan er een preekbespreking voor de jongeren gehouden worden.
 • Sing-in, elke week wordt er een sing-in gehouden. Neem je eigen muziekinstrument mee!

Het bovenstaande overzicht is een richtlijn. Het programma kan wijzigen door bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Het meedoen aan activiteiten is voor eigen risico.

​​​​​​​* deze activiteiten kunnen in het programma zitten of op eigen gelegenheid ondernomen worden.

Parkleider

Henk-Jan en Gerlinda Dekker
​​​​​​​27 juli t/m 10 augustus 2024

Parkleider 27 juli t/m 10 augustus 2024

Dag allemaal,

Wij zijn Gerlinda en  Henk-Jan Dekker. We wonen in het Veluwse Uddel en zijn de ouders van Tim, Noëlle en Mart. 
In het dagelijks leven ben ik (Henk-Jan) interim directeur-bestuurder van twee dorpsscholen op de Veluwe (in Uddel en Elspeet). Wij vinden het leuk om de parkleiding op ons te nemen om samen met jullie een leuke, waardevolle vakantie te hebben in O&S sfeer. Gerlinda zal (in overleg met O&S) vooral op de achtergrond meedenken. 
We hopen samen met het recreatieteam een waardevol, leuk, gevarieerd en voor jongeren uitdagend programma te organiseren. Een programma waarbij we elkaar ook hopen te ontmoeten rondom Gods Woord. 
Wij kijken er naar uit om jullie te ontmoeten en samen met jullie een mooie vakantie te beleven in dit prachtige gebied aan de Lot.


Hartelijke groet,
Gerlinda en Henk-Jan

Recreatieteam

27 juli t/m 10 augustus 2024

Jantine Vogelzang

Karlijn Heldoorn

Judith Boers

Eline Soer

Jorick Schipper

Job van den Noort

In de O&S-conceptperiode worden er elke zondag twee diensten gehouden in de omgeving van het resort. De voorgangers (predikanten, ouderlingen of leraren) komen uit Gereformeerde Gemeenten, Christelijk Gereformeerde kerk, Hersteld Hervormde kerk en Gereformeerde Bond (PKN).

Ons uitgangspunt is dat de diensten voor iedereen toegankelijk moeten zijn, ook voor vakantiegangers die in de regio verblijven en niet via O&S hebben geboekt. Echter is dat vanwege de grootte van de O&S-groep en het kleine kerkgebouw op deze locatie helaas niet mogelijk.

Algemeen

Recreatieteam

Uitstaptips

De grotten van Pech Merle

De must see van de Lot

ca. 55 min

​​​​​​​Kom de prehistorische schotschilderingen bekijken! Op de muren van de grot van Pech Merle is prehistorische kunst bewaard gebleven. Honderden voorstellingen sieren de grot: mammoeten, bizons, paarden, oerossen enz. Een adembenemende plek met een fascinerende geologische geschiedenis. Klik hier voor meer informatie.


Puy-l'Evêque

Pittoresk stadje tussen de wijngaarden​​​​​​​

ca. 8 min

De hoogtijdagen kende Puy-l'Evêque toen het een middeleeuwse handelshaven was. Nu verrast het pittoreske stadje tussen de wijngaarden door de architectuur en en het panoramauitzocht over de Lot. Puy-l'Evêque is te voet, per rondvaartboot en per kano te verkennen. Het plaatselijke toerismebureau biedt voor de kinderen speurtochten aan. Ook is er tweemaal per week in het toerismebureau een wijnproeverij, georganiseerd door de plaatselijke wijnboeren. Klik hier voor meer informatie.


Op de Lot

Ruim aanbod van wateractiviteiten

ca. 8 min

De rivier de Lot is bij uitstek een plek om zomers op en rondom het water te zijn. Huur een kano of supboard of verken de overs van de Lot met een elektrische step. Er zijn verschillende verhuurbedrijven in de regio. Er is een aanlegsteiger bij het park, dus vandaaruit kan ook het water op worden gegaan. Klik hier voor meer informatie.


Het jaagpad naar Saint-Cirq Lapopie

Natuurschoon langs het oude trekschuitpad

ca. 55 min

Op deze schitterende wandeling langs de Lot in de uitgehouwen rotsen geniet je van de rust en de schitterende omgeving. Het dorp Saint-Cirq Lapopie is na drie uur het eindpunt van de wandeling. Het dorp, gebouwd langs de Lot op een 100 meter hoge rots, is door de Fransen verkozen tot mooiste dorp van hun land. Uiteraard is Saint-Cirq Lapopie ook per auto te bereiken. Klik hier voor meer informatie.


Franse zomermarkten

Prayssac heeft de beste markt van de streek​​​​​​​

ca. 15 min

ca. 3 min

Elke vrijdagochtend wordt er in Prayssac markt gehouden, wat door velen als de mooiste markt van de streek wordt genoemd. Daarnaast kent elk dorp in de regio zijn eigen markt waar de locale boeren en ondernemers in een gezeliige sfeer hun producten verkopen. Alle zomermarkten in de regio staan in de activiteitenkalender van het toerismebureau. Klik hier voor meer informatie.


Château de Bonaguil

Franse militaire architectuur op z'n best

ca. 25 min

Deze vesting is een typisch voorbeeld van hoe het er aan toeging in de middeleeuwen. Het vormt een belangrijke getuigenis van het feodale Frankrijk. Klik hier voor meer informatie.


Het strand van de dino's

Geheimzinne voetstap uit een ver verleden

ca. 15 min

In de tijd van de dinosauriës lag de Lot aan zee. Daar heeft de pterosaurus op het strand een voetafdruk achtergelaten. Bij deze prehistorische opgravingen zijn wetenschappers veel te weten gekomen over deze tijd. Klik hier voor meer informatie.


Plage de Castelfranc

Klein rivierstrandje met toezicht

ca. 7 min

Ben je het parkzwembad of het zwemmen in de Lot achter het park even zat? Neem dan een kijkje in Calterfranc. Hier is een klein rivierstrandje met strandwacht, waar je ook van het verfrissende water kan genieten. Klik hier voor meer informatie.


Cap Nature

Klimbos & tokkelen

ca. 25 min

Niet aleen in en op de Lot, maar ook rondom de Lot zijn veel activiteiten te doen. Cap Nature biedt in het klimbos een uitgagend parcour aan voor jogn en oud. Klik hier voor meer informatie.


Via Ferrata Sauliac-sur-Célé

Rotsklimmen & hangbruggen

ca. 60 min

Kies één van de vele routes via de rotsen of de hangbruggen te bedwingen. Klimtuigje aan en gaan! Klik hier voor meer informatie.

Klik op het icoontje linksboven in de kaart voor meer uitstaptips en andere locaties.