Hochkrimml, Salzburgerland, Oostenrijk

Utrecht - Hochkrimml ca. 970 km

4 - 22 persoonsaccommodaties

KERKDIENSTEN

PARKLEIDER

8.7

Hochkrimml

Hochkrimml, Salzburgerland, Oostenrijk

  • 22 personen

Kenmerken

  • O&S-concept 20/7 - 17/8/2024 25 min rijden

Omschrijving

Hochkrimml ligt aan het einde van het Pinzgautal, op de grens van Salzurgerland en Tirol (Zillertal), vlakbij de bekende Krimmler Watervallen. In de zomer biedt het Pinzgautal met haar zonnige hellingen voldoende volop mogelijkheden om te wandelen en andere bergsporten te ondernemen.

De appartementen en chalets in Hochkrimml hebben een prachtig uitzicht over het dal. Bijna alle chalets beschikken over een eigen wasmachine. 10 minuten verderop, in Königsleiten, is een supermarkt.

Hochkrimml is een ideale gezinslocatie waarbij u zelf invulling geeft aan uw vakantie. Tijdens de O&S-conceptperiode zijn wij actief met het O&S-teamwerk in het dorp Neukirchen am Grossvenediger. De afstand bedraagt ca. 35 autominuten vanuit zowel Hochkrimml als Königsleiten. In de praktijk is deze afstand te ver om deel te nemen aan de avondactiviteiten die wij hier aanbieden. Wél is deze afstand overbrugbaar voor de Nederlandstalige kerkdiensten in Neukirchen, waar waarvoor u dan ook van harte wordt uitgenodigd. Ook kunt u doordeweeks deelnemen aan de dagtochten die de parkleider organiseert. Meerdere families zullen tijdens onze weken aanwezig in Hochkrimml waardoor de jeugd elkaar eventueel kan opzoeken.

Vakantiewoningen in het Pinzgautal:

Neukirchen am Großvenediger  - Wald im Pinzgau - Hochkrimml

Hochkrimml

Chalets & appartementen

Appartement Staudis 2K

4 personen

1 slaapkamer

1 badkamer

€ 78
gemiddeld
per nacht

Appartement Staudis 3K

6 personen

2 slaapkamers

1 badkamer

€ 82
gemiddeld
per nacht

Appartement Staudis 2K + vide

7 personen

2 slaapkamers

1 badkamer

€ 95
gemiddeld
per nacht

Haus Sonnenblick

6 personen

2 slaapkamers

1 badkamer

€ 169
gemiddeld
per nacht

Haus Silberstern

10 personen

3 slaapkamers

2 badkamers

€ 171
gemiddeld
per nacht

Zonnenchalet

11 personen

4 slaapkamers

2 badkamers

€ 172
gemiddeld
per nacht

Chalet Rüby

10 personen

4 slaapkamers

2 badkamers

€ 172
gemiddeld
per nacht

Chalet Bergkristall

8 personen

3 slaapkamers

2 badkamers

€ 172
gemiddeld
per nacht

Almhaus Müller

10 personen

3 slaapkamers

2 badkamers

€ 172
gemiddeld
per nacht

Chalet Bergjuwel

10 personen

3 slaapkamers

2 badkamers

€ 174
gemiddeld
per nacht

O&S Concept

Programma met centrale plaats Neukirchen

D.V. 20 juli t/m 17 augustus 2024

Gezinsactiviteiten

  • Welkomstmoment
  • De parkleider organiseert 2 keer per week een uitstapje
  • Sport en spel in Neukirchen (35 minuten met de auto)
  • ​​​​​​​Kerkdiensten, elke zondag worden twee diensten gehouden in een kerk in de omgeving van het park. De voorgangers (predikanten, ouderlingen of leraren) komen uit Gereformeerde Gemeenten, Christelijk Gereformeerde kerk, Hersteld Hervormde kerk en Gereformeerde Bond (PKN).​​​​​​​
  • ​​​​​​​Preekbespreking voor de jongeren
  • Sing-in, elke week wordt er een sing-in gehouden. Wie het leuk vindt, mag zijn/haar eigen instrument meenemen

Het bovenstaande overzicht is een richtlijn. Het programma kan wijzigen door bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Het meedoen aan activiteiten is voor eigen risico.

Parkleider

Arjan & Hanneke van Tol
20 juli t/m 3 augustus 2024

Parkleider 20 juli t/m 3 augustus 2024

Beste vakantiegangers,

Net als vorig zomer hopen we als parkleiders jullie te ontvangen in Neukirchen en omgeving. We hebben vorig jaar genoten van de prachtige omgeving, de onderlinge ontmoetingen en de activiteiten die er waren. En dat doen we graag nog een keer!

Vanuit de centrale plaats Neukirchen zullen we als parkleiding een aantal gezinsuitjes organiseren in het prachtige gebied rond Neukirchen. En verder organiseren we een bezinnend moment voor mannen en voor vrouwen. 
Op de zondagen komen we samen in de kerkdiensten. 

We zien uit naar een mooie vakantie met elkaar. Tijd om samen te genieten van de natuur, bezinning en ontspanning. 

Tot ziens!
Hanneke en Arjan van Tol

Johan & Janine Slingerland
3 augustus t/m 17 augustus 2024

Parkleider 3 augustus t/m 17 augustus 2024

Beste mensen,

Leuk dat u al aan het zoeken bent naar een bestemming voor uw zomervakantie D.V. 2024  U hoeft niet verder te zoeken, dit kan één van uw mooiste vakanties worden.

Wij, Johan en Janine, gaan al heel wat jaren met O&S op vakantie. Na 3 jaar de parkleiding gedaan te hebben in Flaine, Frankrijk is het tijd voor wat anders. In 2020 zijn we met ons gezin al een keer in Neukirchen, Oosterijk geweest.
Een prachtige omgeving, waar we heel graag weer naar terug willen.
Wij willen de vakantie een sportieve en zinvolle invulling geven, we zullen een aantal gezinsuitjes organiseren. Tijdens de gezamenlijke wandelingen of koffiemomenten ontstaan dikwijls heel spontaan diepgaande  gesprekken, dit maakt de vakantie zo waardevol.  

De kerkdiensten, Bijbelstudie voor de jongeren  en de sing-in geven juist de meerwaarde aan uw vakantie waar u naar op zoek bent. Dat is wat ons samenbrengt en samenbindt.

Kortom, zorg dat u er bij bent!  We zien uit naar een vakantie waarin ontspanning door inspanning en genieten van de prachtige schepping centraal staan.

We zien er naar uit om  u te ontmoeten in Neukirchen am Grossvenediger.

Tot ziens,

Johan en Janine Slingerland

In de O&S conceptperiode worden er elke zondag twee diensten in de regio gehouden. De voorgangers (predikanten, ouderlingen of leraren) komen uit Gereformeerde Gemeenten, Christelijk Gereformeerde kerk, Hersteld Hervormde kerk en Gereformeerde Bond (PKN).

Ons uitgangspunt is dat de diensten voor iedereen toegankelijk moeten zijn, ook voor vakantiegangers die in de regio verblijven en niet via O&S hebben geboekt. Echter is dat vanwege de grootte van de O&S-groep en het kleine kerkgebouw op deze locatie helaas niet mogelijk.

Update juni 2024: op zondag 4 augustus zijn de diensten wel voor iedereen toeganglijk. Via deze link kunt u daar meer informatie over krijgen.

Algemeen

Parkleider

Omgeving

Beoordelingen Gemiddeld: 7.5

Gasten zeggen het volgende

Anoniem

Periode: augustus 2023
6.0
Echt een skidorp, weinig voorzieningen in de zomer.

Fam. v P

Periode: augustus 2023
9.0
Heerlijk rustig (in de zomer)

Arinda

Periode: juli 2023
7.0
Mooie huizen maar de omgeving en de straten kunnen wel wat onderhoud gebruiken

JP

Periode: juli 2023
8.0
Lekker rustig vakantiedorp. Bestaat alleen uit vakantieappartementen. Ideaal voor de 'rustzoekers'.

Uitstaptips

Krimmler Watervallen

Europa's hoogste waterval

ca. 15 min

Van heinde en verre komen toeristen om dit natuurspektakel te aanschouwen. Liters water klatert ca. 380 meter naar beneden. Begin eventueel in het bezoekerscentrum en loop daarna in ca. 10 minuten naar het onderste deel van de waterval. Vanaf daar vervolgt het voetpad zich tot aan het bovenste deel (wandeltijd ca. 1 uur) met spectaculare, oorverdovende en soms natte uitzichtspunten. Toegang gratis met Nationalpark Sommercard. Klik hier voor meer informatie.


Wildkogel

Bergbelevenis voor jong en oud

ca. 25 min

Pak de Wildkogelbahn (Neukirchen) of de Smaragdbahn (Bramberg) naar de top van de Wildkogel. De bergstations van beide banen liggen ongeveer een kilometer van elkaar vandaan en zijn met goed begaanbare paden met elkaar vervonden. Bij beide bergstations is een kinderavonturenpark. Vanaf de Smaragdbaan is het nog een korte, steile klim over een smal paadje naar de top van de Wildkogel (2224 meter). Stap op de terugweg uit bij het middenstation van de Wildkogelbahn en huur daar een glijmatje om daarme de Rutschenweg (Glijbaanpad) te doen. Wandel het laatste gedeelte terug naar Neukirchen over het goed begaanbare pad. De kinderen kunnen tussendoor 10 lange glijbanen nemen, om zo de route af te snijden. De Wildkogelbahn en de Smaragdbahn zijn gratis met de Nationalpark Sommercard. Klik hier voor meer informatie.


Großglockner Hochalpenstraße

Route naar hoogste berg van Oostenrijk

ca. 75 min

De in totaal 48 kilometer lange weg leidt je naar de plek waar je het dichst bij de hoogste berg van Oostenrijk bent: de Großglockner (3800 meter). De panoramaweg eindigd op de Kaizer Franz Josefs Höhe, met het adembenemende uitzicht op de Großglockner en de Pasterzegletsjer. Plan dit uitje op een heldere, zomerse dag. Bij mindere dagen kan kan je soms geen hand voor ogen zien. De Großglockner Hochalpenstraße is een tolweg, gratis met de Nationalpark Sommercard. Klik hier voor meer informatie.


Weißsee Gletscherwelt

Waan je in een gletsjerwereld

ca. 65 min

Op ca. 3000 meter hoogte, ligt verstopt tussen de bergtoppen en de gletsjers de heldere Weißsee. Het gebied leent zich uitstekend voor bergwandelingen en ook hier is het uitzicht weer adembenemend. De Weißsee is alleen te bereiken via de cabinelift in Enzingerboden, het laatste dorpje in het Stubachtal. De bergbaan is al een belevenis opzich! Tip: de weg van het doorgaande dal naar de cabinelift is aan de smalle kant en kronkelig. Durf je dat niet aan, neem dan de bus vanaf het station in Uttendorf. De kundige buschauffeurs brengen u veilig en comfortabel naar het eindpunt. De cabinelift en bus zijn gratis met de Nationalpark Sommercard. Klik hier voor meer informatie.


Sigmund Thun Klamm

Ontdek de kracht van water

ca. 60 min

Door jaren van erosie heeft de Kapruner Ache een kloof uit de rotsen gesleten. Nog steeds kolkt de watermassa van de beek door de kloof. Door de aanleg van de trappen en het wandelpad is dit natuurspektakel van dichtbij te bewonderen. Een uitje voor het hele gezin. Klik hier voor meer informatie.


Nationalparkwelten

Het interactieve Natuurmuseum

ca. 35 min

Ontdek de flora en fauna van de Hohe Tauern, de hoogste bergrug van Oostenrijk. Deze bergbelevingswereld in Mittersill is geschikt voor oud en jong. Het hoogtepunt is de 360 graden panoramafilm over de natuur van de regio. Een leuk uitstapje voor als het weer wat minder is. Toegang gratis met de Nationalpark Sommercard. Klik hier voor meer informatie.


Zell am See

Sfeervol bergstadje

ca. 60 min

Met het Grand Hotel aan de oevers van de Zeller See heeft Zell am See wel iets van een mondaine badplaats. Flaneer over de promenade langs het meer en bezoek de binnenstad met de leuke winkeltjes. Ideaal voor als je even een dag wat anders wilt dan alleen maar bergen en natuur. In de regio rondom Zell am See zijn ook voldoende andere activiteiten te doen. Klik hier voor meer informatie.


Pinzgauer Lokalbahn

Romantisch boemellijntje

ca. 18 min

Geen zin om weer in de auto te stappen voor een activiteit? Door de Pinzgauer Lokalbahn is het Pinzgaudal is ook goed bereikbaar met het OV. Het treintje rijdt van Zell am See naar Krimml en stopt in elk dorpje, waardoor er al snel bij elke vakantiewoning een station op loopafstand is. Snel is het daarom niet, maar het is een relaxe manier van reizen, terwijl je ondertussen van het uitzicht kan genieten. Het hele OV, waaronder ook de Pinzgauer Lokaalbahn is gratis met de Nationalpark Sommercard. Eens per week rijd er op een stuk van het traject een stoomtrein. Met de Nationalpark Sommercard krijg je 30% korting op deze Sommerdampfzugfahrten. Klik hier voor meer informatie.


Tauern Radweg

Panoramafietspad van Nederlandse kwaliteit

ca. 15 min

Heeft het zin om je (elektrische) fiets mee te nemen naar Oostenrijk? Het antwoord op deze vraag is vaak 'nee', maar in dit geval is het volmondig 'ja'. De Tauernradweg is meer dan 300 km lang en loopt van de Krimmler Watervallen helemaal tot aan Passau. De eerste ca. 60 kilometer tot aan Zell am See is voor het belangrijkste deel geasfalteerd en van Nederlandse kwaliteit. Wat niet Nederlands is, is de prachtige natuur waar je doorheen fietst. De route heeft een aantal hele kleine klimmetjes, maar voor het grootste deel loopt het fietspad heel licht af. Terugfietsen is dan ook - vooral met een elektrische fiets - geen enkele moeite. Geen zin om de hele route weer terug te fietsen? Neem de Pinzgauer Lokalbahn terug. De route van de trein loopt nagenoeg parallel aan de Tauern Radweg en de fiets kan gratis met de trein mee (in het zomer seizoen is het raadzaam om een plekje in de trein voor de fiets te reserveren). Er zijn voldoende fietsverhuurders in de regio. Klik hier voor meer informatie.


Museum Bramberg

Hohe Tauern: vindplaats van bergkristallen

ca. 30 min

Afgevraagd waarom veel huizen en plaatsen in de regio vernoemd zijn naar bergkristallen? Bramberg is de samaragdhoofdstad van de Alpen. Nergens anders worden zoveel bergkristallen - met name smaragd - gevonden dan in het Habachtal bij Bramberg. Dit museum verteld het verhaal over hoe de mensen hier vroeger leefden, maar de meeste toeristen komen voor de uitgebreide bergkistallententoonsteling. Een leuk uitstapje voor als het weer wat minder is. Toegang gratis met de Nationalpark Sommercard. Klik hier voor meer informatie.

Klik op het icoontje linksboven in de kaart voor meer uitstaptips en andere locaties.