Neukirchen am Großvenediger

Neukirchen am Großvenediger, Salzburgerland, Oostenrijk

Breda - Neukirchen ca. 956 km

4 - 12 persoonsaccommodaties

KERKDIENSTEN

RECREATIETEAM

PARKLEIDER

8.5

Neukirchen am Großvenediger

Neukirchen am Großvenediger, Salzburgerland, Oostenrijk

 • 12 personen

Kenmerken

 • Op een vakantiepark

 • Wifi

 • Sauna

 • TV

 • Vaatwasser

 • Oven

 • Koffiezetapparaat

 • Volleybalveld

 • Tennisbaan

 • Kinderstoel

 • Kinderbed

Omschrijving

Neukirchen am Großvenediger

Dit Oostenrijkse dorp ligt op ca. 856 meter, midden in het Hohe Tauern National Park. Ideal uitgangspunt voor sportmogelijkheden, rust, prachtige natuur en schitterende uitzichten. Vanaf Neukirchen kunt u met de Wildkogel cabine-kabelbaan naar een hoogte van 2.100 meter. Vanaf het terras op het bergrestaurant heeft u een mooi uitzicht op de bergtop van de Großvenediger met een hoogte van 3.665 meter. Bij het bergstation zijn er volop wandel- en fietsmogelijkheden.

Zwemmen

In Wald bevindt zich het Kristallbad. Het zwembad heeft een binnenbad, buitenbad en overdekte glijbaan, maar ook een uitgebreide sauna en wellness ruimtes die tegen betaling te bezoeken zijn. Daarnaast is in het zwembad een restaurant aanwezig. Gratis toegang met de Nationalpark Sommercard!

Voor wie meer van zwemmen in de natuur houdt zijn er twee meertjes, aan de Tauernradweg en in Hollersbach. Bij dit meer liggen ook een tennisbaan, een volleybalveld en een jeu de boulesbaan. Neukirchen beschikt ook over een tennisbaan.

Kogel Mogel Avontuur Arena

Bovenaan het bergstation van de Wildkogelbahn in Neukirchen is er voor de kinderen de Avontuur Arena Kogel Mogel. Hier kunnen de kinderen spelen op grote houten speeltoestellen, klimparcours en trampolines, terwijl de ouders kunnen ontspannen op de ligstoelen.

Paragliden

De Wildkogel is bekend voor het paragliden. Tijdens de zomermaanden zult u dan ook veel bonte schermen boven en rond de bergtoppen zien zweven. Wilt u het zelf ook leren? Bramberg heeft zijn eigen vliegschool.

Het Hohe Tauern Nationaal Park

Het Hohe Tauern Nationaal Park omvat gedeelten van het Salzburgerland, Oost-Tirol en Karinthië en is met haar 1800 m² het grootste beschermde natuurgebied in de Alpen met maar liefst 10.000 diersoorten! Een groot gedeelte van het Hohe Tauern park is alpengebied. In dit gebied liggen de hoogste toppen van Oostenrijk: de Großglockner (3798 m) en de Großvenediger (3674 m) en de langste gletsjer van de Oostalpen: de Pasterzenkees. Onder begeleiding van een gids kunt u in het Hohe Tauern Nationaal Park prachtige wandelingen en tochten maken.

De Krimmler Wasserfälle

Een bezoek aan de Krimmler Wasserfälle mag tijdens uw vakantie niet ontbreken. Met zijn totale hoogte van 380 meter is het de hoogste waterval van Europa. Gratis met de National Park Sommercard!

Gratis Nationalpark Sommercard

Tijdens de zomermaanden is er een scala aan activiteiten waaruit u kunt kiezen. Dankzij de gratis Nationalpark Sommercard kunt u hier volop van genieten. Zo kunt u dagelijks gebruik maken van de busdienst tussen Krimml naar Zell am See, de kabelbaan nemen naar de Wildkogel, excursies met de rangers, wandeltochten met een gids, wekelijks naar het zwembad in Wald en nog veel meer!

Tip

Als u met de auto richting Königsleiten gaat, kunt u de Gerlosstrasse tolweg vermijden door de Krimmler Landerstrasse te nemen.

O&S concept

U kunt in de periode van 23 juli tot 06 augustus deelnemen aan de activiteiten van de parkleiding. Centrale plaats is Neukirchen.

Vakantiewoningen omgeving Wald im Pinzgau:

Schonëben  -  Rottensteiner  -  Neukirchen  - Bramberg - Hochkrimml - Königsleiten

Neukirchen am Großvenediger

Appartementen

O&S Concept

Centrale plaats Neukirchen
Periode

zaterdag 23 juli tot zaterdag 06 augustus

Avond  (m.u.v. de zondag)

 • Sport, spel of andere activiteiten
 • Vanaf 21.30 uur chillen etc.​​​​​​​

Gezinsactiviteiten

 • De parkleiding organiseert 3 keer per week een uitstapje
 • Sport en spel in Neukirchen (5 minuten met de auto)
 • Gezamenlijke lunch of maaltijd
 • Kerkdiensten, elke zondag worden twee diensten gehouden in een kerk in de omgeving van het park. De voorgangers (predikanten, ouderlingen of leraren) komen uit Gereformeerde Gemeenten, Christelijk Gereformeerde kerk, Hersteld Hervormde kerk en Gereformeerde Bond (PKN).​​​​​​​
 • Sing-in, elke week wordt er een sing-in gehouden. Wie het leuk vindt, mag zijn/haar eigen instrument meenemen

Het bovenstaande overzicht is een richtlijn. Het programma kan wijzigen door bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Het meedoen aan activiteiten is voor eigen risico.

Parkleider

Parkleider

Lees meer..

Recreatieteam

Teamlid

Lees meer

Teamlid

Lees meer

In de O&S conceptperiode worden er elke zondag twee diensten gehouden, in een kerk in de omgeving van Wald im Pinzgau. De voorgangers (predikanten, ouderlingen of leraren) komen uit Gereformeerde Gemeenten, Christelijk Gereformeerde kerk, Hersteld Hervormde kerk en Gereformeerde Bond (PKN).

​​​​​​​U kunt ook naar een dienst van de plaatselijke gemeente gaan, hierdoor bemoedigt u de gemeente ter plaatse.

Algemeen

Parkleider

Recreatieteam - avondactiviteiten

Sportactiviteiten - outdoor

Vakantiegasten - omgeving

Locatie

Neukirchen am Großvenediger, Oostenrijks dorp ligt op ca.  856 meter, midden in het Hohe Tauern National Park.​​​​​​​

Klik op het icoontje links bovenin de kaart voor locatie en uitstaptips.