Bramberg am Wildkogel, Salzburgerland, Oostenrijk

Utrecht - Bramberg ca. 973 km

6 - 14 persoonsaccommodaties

KERKDIENSTEN

RECREATIETEAM

PARKLEIDER

8.8

Vakantiedorp Bramberg

Bramberg am Wildkogel, Salzburgerland, Oostenrijk

 • 14 personen

Kenmerken

 • Nationalpark Sommercard

 • O&S-concept 20/7 - 17/8/2024

Omschrijving

Bramberg am Wildkogel ligt op een hoogte van ca. 820 meter in het Pinzgaudal. Het dorpje heeft de knusse en authentieke sfeer die iedere familievakantie tot een groot succes maakt. Het dorp wordt ook wel Smaragddorp genoemd, vanwege de vele bergkristallen die hier in de bergen te vinden zijn. Met de gunstige ligging aan de rand van Nationalpark Hohe Tauern, is er in de regio van Bramberg genoeg te doen en te ontdekken.

Bij alle verblijven in Neukirchen die O&S aanbiedt, ontvangt u de Nationalpark Sommercard. Hiermee kunt u gratis genieten van kabelbanen, musea, zwembaden, openbaar vervoer en dagtochten naar bijvoorbeeld de Krimmler Wasserfälle, Kitzlochklamm, Weißsee en de Großglockner Hochalpenstraße. Als u bijvoorbeeld vijf dagen in de week een activiteit met de kaart doet, kunt u al snel € 100 per persoon per week besparen op entreetickets. Meer voordelige uitstapjes dus dan vakantiedagen!

Vakantiewoningen omgeving Wald im Pinzgau:

Neukirchen am Großvenediger  - Wald im Pinzgau - Hochkrimml

Christelijk vakantiedorp Bramberg

Chalets

O&S Concept

Programma met centrale plaats Neukirchen

D.V. 20 juli t/m 17 augustus 2024

Ochtend

 • Onsie Kidsclub (4 - 7 jaar): zingen, knutselen en spelletjes
 • ​​​​​​​Kinderen van 8 - 15 jaar: Sport en spel

Avond

 • Sport, spel of andere activiteiten
 • Vanaf 21.30 uur chillen etc.​​​​​​​
 • Zondagavond een preekbespreking voor de jongeren

Gezinsactiviteiten

 • Welkomstmoment
 • De parkleider organiseert twee keer per week een uitstapje
 • Mannen- en vrouwenmoment met bijbelstudie
 • ​​​​​​​Kerkdiensten, elke zondag worden twee diensten gehouden in een kerk in de omgeving van het park. De voorgangers (predikanten, ouderlingen of leraren) komen uit Gereformeerde Gemeenten, Christelijk Gereformeerde kerk, Hersteld Hervormde kerk en Gereformeerde Bond (PKN).​​​​​​​
 • Sing-in, elke week wordt er een sing-in gehouden. Wie het leuk vindt, mag zijn/haar eigen instrument meenemen
 • Gezamenlijke afsluitende avond

Het bovenstaande overzicht is een richtlijn. Het programma kan wijzigen door bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Het meedoen aan activiteiten is voor eigen risico.

Parkleider

Arjan & Hanneke van Tol
​​​​​​​20 juli t/m 3 augustus 2024

Parkleider 20 juli t/m 3 augustus 2024

Beste vakantiegangers,

Net als vorig zomer hopen we als parkleiders jullie te ontvangen in Neukirchen en omgeving. We hebben vorig jaar genoten van de prachtige omgeving, de onderlinge ontmoetingen en de activiteiten die er waren. En dat doen we graag nog een keer!

Vanuit de centrale plaats Neukirchen zullen we als parkleiding een aantal gezinsuitjes organiseren in het prachtige gebied rond Neukirchen. En verder organiseren we een bezinnend moment voor mannen en voor vrouwen. 
In de morgen en avond worden er leuke, sportieve activiteiten georganiseerd door het recreatieteam. Op de zondagen komen we samen in de kerkdiensten. En natuurlijk mag een Bijbelstudie voor de jongeren niet ontbreken. 

We zien uit naar een mooie vakantie met elkaar. Tijd om samen te genieten van de natuur, bezinning en ontspanning. 

Tot ziens!
Hanneke en Arjan van Tol

Johan & Janine Slingerland
​​​​​​​3 augustus t/m 17 augustus 2024

Parkleider 3 augustus t/m 17 augustus 2024

Beste mensen,

Leuk dat u al aan het zoeken bent naar een bestemming voor uw zomervakantie D.V. 2024  U hoeft niet verder te zoeken, dit kan één van uw mooiste vakanties worden.

Wij, Johan en Janine, gaan al heel wat jaren met O&S op vakantie. Na 3 jaar de parkleiding gedaan te hebben in Flaine, Frankrijk is het tijd voor wat anders. In 2020 zijn we met ons gezin al een keer in Neukirchen, Oosterijk geweest.
Een prachtige omgeving, waar we heel graag weer naar terug willen.
Wij willen de vakantie een sportieve en zinvolle invulling geven, we zullen een aantal gezinsuitjes organiseren. Tijdens de gezamenlijke wandelingen of koffiemomenten ontstaan dikwijls heel spontaan diepgaande  gesprekken, dit maakt de vakantie zo waardevol.  De sportieve activiteiten, zoals voetbal en volleybal zullen zeker niet ontbreken. We zullen samen met een enthousiast recreatieteam een afwisselend en uitdagend programma samenstellen, voor elk wat wils.

De kerkdiensten, Bijbelstudie voor de jongeren  en de sing-in geven juist de meerwaarde aan uw vakantie waar u naar op zoek bent. Dat is wat ons samenbrengt en samenbindt.

Kortom, zorg dat u er bij bent!  We zien uit naar een vakantie waarin ontspanning door inspanning en genieten van de prachtige schepping centraal staan.

We zien er naar uit om  u te ontmoeten in Neukirchen am Grossvenediger.

Tot ziens,

Johan en Janine Slingerland

Recreatieteam

20 juli t/m 3 augustus 2024

Corné Noorderijk
19 jaar
IJsselmuiden

Hanna Noorderijk
17 jaar
IJsselmuiden

Vestert den Hertog
22 jaar
​​​​​​​Zalk

Jacolien Vlot
18 jaar
Opheusden

3 augustus t/m 17 augustus 2024

N.N.B.

N.N.B.

N.N.B.

N.N.B.

In de O&S conceptperiode worden er elke zondag twee diensten gehouden, in een kerk in de omgeving van Wald im Pinzgau. De voorgangers (predikanten, ouderlingen of leraren) komen uit Gereformeerde Gemeenten, Christelijk Gereformeerde kerk, Hersteld Hervormde kerk en Gereformeerde Bond (PKN).

​​​​​​​U kunt ook naar een dienst van de plaatselijke gemeente gaan, hierdoor bemoedigt u de gemeente ter plaatse.

Uitstaptips

Nationalpark Sommercard

Alle hoogtepunten gratis

min. 3 min

max. 75 min

Met de Nationalpark Sommercard op zak, kunt u de portemonnee thuislaten! Elke dag kunt u met de kaart één gratis activiteit in het dal ondernemen. Daaronder vallen alle bergbaantjes, zwembaden, musea en het hele OV. Daarnaast zijn ook de hoogtepunten zoals de Krimmler Watervallen, Großglockner Hochalpenstraße en Weißsee inclusief. In Bramberg is de Nationalpark Sommercard bij uw vakantie inbegrepen. Bij actief gebruik kan dit zo € 100 per persoon per week schelen aan entreetickets. Klik hier voor meer informatie.


Krimmler Watervallen

Europa's hoogste waterval

ca. 17 min

ca. 22 min

Van heinde en verre komen toeristen om dit natuurspektakel te aanschouwen. Liters water klatert ca. 380 meter naar beneden. Begin eventueel in het bezoekerscentrum en loop daarna in ca. 10 minuten naar het onderste deel van de waterval. Vanaf daar vervolgt het voetpad zich tot aan het bovenste deel (wandeltijd ca. 1 uur) met spectaculare, oorverdovende en soms natte uitzichtspunten. Toegang gratis met Nationalpark Sommercard. Klik hier voor meer informatie.


Wildkogel

Bergbelevenis voor jong en oud

ca. 2 min

Pak de Wildkogelbahn (Neukirchen) of de Smaragdbahn (Bramberg) naar de top van de Wildkogel. De bergstations van beide banen liggen ongeveer een kilometer van elkaar vandaan en zijn met goed begaanbare paden met elkaar vervonden. Bij beide bergstations is een kinderavonturenpark. Vanaf de Smaragdbaan is het nog een korte, steile klim over een smal paadje naar de top van de Wildkogel (2224 meter). Stap op de terugweg uit bij het middenstation van de Wildkogelbahn en huur daar een glijmatje om daarme de Rutschenweg (Glijbaanpad) te doen. Wandel het laatste gedeelte terug naar Neukirchen over het goed begaanbare pad. De kinderen kunnen tussendoor 10 lange glijbanen nemen, om zo de route af te snijden. De Wildkogelbahn en de Smaragdbahn zijn gratis met de Nationalpark Sommercard. Klik hier voor meer informatie.


Großglockner Hochalpenstraße

Route naar de hoogste berg van Oostenrijk

ca. 50 min

De in totaal 48 kilometer lange weg leidt je naar de plek waar je het dichst bij de hoogste berg van Oostenrijk bent: de Großglockner (3800 meter). De panoramaweg eindigd op de Kaizer Franz Josefs Höhe, met het adembenemende uitzicht op de Großglockner en de Pasterzegletsjer. Plan dit uitje op een heldere, zomerse dag. Bij mindere dagen kan kan je soms geen hand voor ogen zien. De Großglockner Hochalpenstraße is een tolweg, gratis met de Nationalpark Sommercard. Klik hier voor meer informatie.


Weißsee Gletscherwelt

Waan je in een gletsjerwereld

ca. 40 min

ca. 55min

Op ca. 3000 meter hoogte, ligt verstopt tussen de bergtoppen en de gletsjers de heldere Weißsee. Het gebied leent zich uitstekend voor bergwandelingen en ook hier is het uitzicht weer adembenemend. De Weißsee is alleen te bereiken via de cabinelift in Enzingerboden, het laatste dorpje in het Stubachtal. De bergbaan is al een belevenis opzich! Tip: de weg van het doorgaande dal naar de cabinelift is aan de smalle kant en kronkelig. Durf je dat niet aan, neem dan de bus vanaf het station in Uttendorf. De kundige buschauffeurs brengen u veilig en comfortabel naar het eindpunt. De cabinelift en bus zijn gratis met de Nationalpark Sommercard. Klik hier voor meer informatie.


Sigmund Thun Klamm

Ontdek de kracht van water

ca. 35 min

Door jaren van erosie heeft de Kapruner Ache een kloof uit de rotsen gesleten. Nog steeds kolkt de watermassa van de beek door de kloof. Door de aanleg van de trappen en het wandelpad is dit natuurspektakel van dichtbij te bewonderen. Een uitje voor het hele gezin. Klik hier voor meer informatie.


Nationalparkwelten

Net interactieve natuurmuseum

ca. 11 min

ca. 18 min

Ontdek de flora en fauna van de Hohe Tauern, de hoogste bergrug van Oostenrijk. Deze bergbelevingswereld in Mittersill is geschikt voor oud en jong. Het hoogtepunt is de 360 graden panoramafilm over de natuur van de regio. Een leuk uitstapje voor als het weer wat minder is. Toegang gratis met de Nationalpark Sommercard. Klik hier voor meer informatie.


Zell am See

Sfeervol bergstadje

ca. 40 min

ca. 65 min

Met het Grand Hotel aan de oevers van de Zeller See heeft Zell am See wel iets van een mondaine badplaats. Flaneer over de promenade langs het meer en bezoek de binnenstad met de leuke winkeltjes. Ideaal voor als je even een dag wat anders wilt dan alleen maar bergen en natuur. In de regio rondom Zell am See zijn ook voldoende andere activiteiten te doen. Klik hier voor meer informatie.


Pinzgauer Lokalbahn

Romantisch boemellijntje

ca. 10 min

Geen zin om weer in de auto te stappen voor een activiteit? Door de Pinzgauer Lokalbahn is het Pinzgaudal is ook goed bereikbaar met het OV. Het treintje rijdt van Zell am See naar Krimml en stopt in elk dorpje, waardoor er al snel bij elke vakantiewoning een station op loopafstand is. Snel is het daarom niet, maar het is een relaxe manier van reizen, terwijl je ondertussen van het uitzicht kan genieten. Het hele OV, waaronder ook de Pinzgauer Lokaalbahn is gratis met de Nationalpark Sommercard. Eens per week rijd er op een stuk van het traject een stoomtrein. Met de Nationalpark Sommercard krijg je 30% korting op deze Sommerdampfzugfahrten. Klik hier voor meer informatie.


Tauern Radweg

Panoramafietspad van Nederlandse kwaliteit

ca. 2 min

Heeft het zin om je (elektrische) fiets mee te nemen naar Oostenrijk? Het antwoord op deze vraag is vaak 'nee', maar in dit geval is het volmondig 'ja'. De Tauernradweg is meer dan 300 km lang en loopt van de Krimmler Watervallen helemaal tot aan Passau. De eerste ca. 60 kilometer tot aan Zell am See is voor het belangrijkste deel geasfalteerd en van Nederlandse kwaliteit. Wat niet Nederlands is, is de prachtige natuur waar je doorheen fietst. De route heeft een aantal hele kleine klimmetjes, maar voor het grootste deel loopt het fietspad heel licht af. Terugfietsen is dan ook - vooral met een elektrische fiets - geen enkele moeite. Geen zin om de hele route weer terug te fietsen? Neem de Pinzgauer Lokalbahn terug. De route van de trein loopt nagenoeg parallel aan de Tauern Radweg en de fiets kan gratis met de trein mee (in het zomer seizoen is het raadzaam om een plekje in de trein voor de fiets te reserveren). Er zijn voldoende fietsverhuurders in de regio. Klik hier voor meer informatie.


Museum Bramberg

Hohe Tauern: vindplaats van bergkristallen

ca. 2 min

Afgevraagd waarom veel huizen en plaatsen in de regio vernoemd zijn naar bergkristallen? Bramberg is de samaragdhoofdstad van de Alpen. Nergens anders worden zoveel bergkristallen - met name smaragd - gevonden dan in het Habachtal bij Bramberg. Dit museum verteld het verhaal over hoe de mensen hier vroeger leefden, maar de meeste toeristen komen voor de uitgebreide bergkistallententoonsteling. Een leuk uitstapje voor als het weer wat minder is. Toegang gratis met de Nationalpark Sommercard. Klik hier voor meer informatie.

Klik op het icoontje linksboven in de kaart voor meer uitstaptips en andere locaties.