Terug naar resultaten

Neukirchen am Großvenediger

Neukirchen am Großvenediger, SalzburgerLand, Oostenrijk

Utrecht - Neukirchen 965 km

4 - 12 persoonsaccommodaties
8.5

Algemeen

Neukirchen am Großvenediger

Dit Oostenrijkse dorp ligt op ca.  856 meter, midden in het Hohe Tauern National Park. Ideal uitgangspunt voor sportmogelijkheden, rust, prachtige natuur en schitterende uitzichten. Vanaf Neukirchen kunt u met de Wildkogel cabine-kabelbaan naar een hoogte van 2.100 meter. Vanaf het terras op het bergrestaurant heeft u een mooi uitzicht op de bergtop van de Großvenediger met een hoogte van 3.665 meter. Bij het bergstation zijn er volop wandel- en fietsmogelijkheden. 

Zwemmen

In Wald bevindt zich het Kristallbad. Het zwembad heeft een binnenbad, buitenbad en overdekte glijbaan, maar ook een uitgebreide sauna en wellness ruimtes die tegen betaling te bezoeken zijn. Daarnaast is in het zwembad een restaurant aanwezig. Gratis toegang met de Nationalpark Sommercard!

Voor wie meer van zwemmen in de natuur houdt zijn er twee meertjes, aan de Tauernradweg en in Hollersbach. Bij dit meer liggen ook een tennisbaan, een volleybalveld en een jeu de boulesbaan. Neukirchen beschikt  ook over een tennisbaan.

Kogel Mogel Avontuur Arena

Bovenaan het bergstation van de Wildkogelbahn in Neukirchen is er voor de kinderen de Avontuur Arena Kogel Mogel. Hier kunnen de kinderen spelen op grote houten speeltoestellen, klimparcours en trampolines, terwijl de ouders kunnen ontspannen op de ligstoelen.

Paragliden

De Wildkogel is bekend voor het paragliden. Tijdens de zomermaanden zult u dan ook veel bonte schermen boven en rond de bergtoppen zien zweven. Wilt u het zelf ook leren? Bramberg heeft zijn eigen vliegschool.

Het Hohe Tauern Nationaal Park

Het Hohe Tauern Nationaal Park omvat gedeelten van het Salzburgerland, Oost-Tirol en Karinthië en is met haar 1800 m² het grootste beschermde natuurgebied in de Alpen met maar liefst 10.000 diersoorten! Een groot gedeelte van het Hohe Tauern park is alpengebied. In dit gebied liggen de hoogste toppen van Oostenrijk: de Großglockner (3798 m) en de Großvenediger (3674 m) en de langste gletsjer van de Oostalpen: de Pasterzenkees. Onder begeleiding van een gids kunt u in het Hohe Tauern Nationaal Park prachtige wandelingen en tochten maken. 

De Krimmler Wasserfälle

Een bezoek aan de Krimmler Wasserfälle mag tijdens uw vakantie niet ontbreken. Met zijn totale hoogte van 380 meter is het de hoogste waterval van Europa. Gratis met de National Park Sommercard!

Gratis Nationalpark Sommercard

Tijdens de zomermaanden is er een scala aan activiteiten waaruit u kunt kiezen. Dankzij de gratis Nationalpark Sommercard kunt u hier volop van genieten. Zo kunt u dagelijks gebruik maken van de busdienst tussen Krimml naar Zell am See, de kabelbaan nemen naar de Wildkogel, excursies met de rangers, wandeltochten met een gids, wekelijks naar het zwembad in Wald en nog veel meer! Voor alle informatie over deze Sommercard Klik hier 

Tip

Als u met de auto richting Königsleiten gaat, kunt u de Gerlosstrasse tolweg vermijden door de Krimmler Landerstrasse te nemen.

O&S concept

U kunt in de periode van 25 juli tot 08 augustus deelnemen aan de activiteiten van de parkleiding.
Klik hier voor meer informatie O&S concept.

Coronavirus

Op locatie zal er gewerkt worden volgens de richtlijnen van het land. Samen met de parkleider hebben we een programma samengesteld conform de Coronaregels.  

 

Vakantiewoningen omgeving Wald im Pinzgau:

Schonëben  -  Rottensteiner  -  Hochkrimml - Königsleiten

 

accommodaties

Faciliteiten

Algemeen

  • Wasserette op park
  • WiFi

Boodschappen

  • Supermarkt

Sportveld

  • Tennisveld
  • Volleybalveld

Recreatieprogramma

  • Recreatieprogramma O&S

Wellness

  • Sauna

Verhuur

  • Fietsenverhuur
  • Mountainbikeverhuur

O&S concept

Samen met de parkleider hebben we een programma samengesteld conform de Coronaregels.   

Centrale plaats Neukirchen 

Periode: zaterdag 25 juli tot zaterdag 08 augustus

Ligging

Neukirchen am Großvenediger, Oostenrijks dorp ligt op ca.  856 meter, midden in het Hohe Tauern National Park.

Wij helpen u met al uw vragen