Annuleringsverzekering afsluiten

Corona - Geldteruggarantie

Update 16 november 2022: Momenteel zijn inreisbeperkingen niet van toepassing in de door ons aangeboden vakantielanden. Dat betekent dat u het vakantieland mag inreizen zonder vaccinatiebewijs.

Voor de meest actuele gegevens kijkt u op de websites van de overheid (klik hier) en de ANWB (klik hier). 


Hoe werkt de geldteruggarantie
* Indien voor uw vakantiebestemming/regio een negatief reisadvies (code oranje/rood) wordt afgegeven, het land waar u doorheen moet reizen om bij uw vakantiewoning te kunnen komen of als u zelf in een gebied woont met code oranje/rood en daardoor niet mag reizen, dan is de geldteruggarantie van toepassing. Kortom: uw bestemming is niet bereikbaar.
* Indien wij uw vakantie moeten annuleren dan krijgt u gegarandeerd binnen 4 weken uw geld terug.
* Alleen geldig indien deze service op uw reserveringsbevestiging vermeld staat.
* Reisadviezen kunnen regelmatig wijzigen. Daarom vindt de beoordeling om te annuleren plaats vanaf 48 uur voor aanvang van uw vakantie, op basis van het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (klik hier) .
* Als uw vakantie wel door kan gaan, maar u wilt zelf annuleren, dan gelden hiervoor de standaard annuleringsvoorwaarden.

Een annuleringsverzekering voor meer zekerheid!
Onderstaand een overzicht van wat een annuleringsverzekering dekt!

De meest gestelde vragen

Voor mijn bestemming geldt dat ik het gebied alleen mag inreizen als ik me laat testen op corona. Krijg ik de kosten voor deze test vergoed via mijn reisverzekering?
U verplicht laten testen op het coronavirus is een ‘maatregel van de overheid’. Dit is geen verzekerde gebeurtenis. Deze kosten worden dus niet vergoed. Ook niet als u verzekerd bent voor aanvullende medische kosten.

Als u positief getest wordt op corona en niet mag reizen naar het betreffende land, dan worden de annuleringskosten vergoed als u een annuleringsverzekering hebt afgesloten.

Voor mijn bestemming geldt dat ik het gebied alleen mag inreizen als ik een vaccinatiebewijs kan overleggen. Als ik vóór de geplande vertrekdatum niet gevaccineerd ben waardoor ik niet op reis kan, zijn de annuleringskosten dan verzekerd?
Een verplichte vaccinatie is een ‘maatregel van de overheid’. Dit is geen verzekerde gebeurtenis. Deze kosten worden dus niet vergoed.

Ik moet in quarantaine blijven, omdat er corona bij iemand in mijn omgeving is geconstateerd. Krijg ik de annuleringskosten vergoed?
Ja, als u verplicht in quarantaine moet omdat u mogelijk besmet bent met corona, omdat u via de corona-app of vanuit het bron- en contactonderzoek van de GGD wordt gewaarschuwd dat u in aanraking bent geweest met iemand die besmet is, dan worden de annuleringskosten vergoed als u hierdoor niet meer op reis kunt gaan. Als u in quarantaine moet, als onderdeel van een grote groep (b.v. school of sportvereniging) op last van de overheid, dan bent u hiervoor niet verzekerd.

Ik ben positief getest op corona. Ik kan dus niet op reis en moet deze daarom annuleren. Krijg ik de annuleringskosten vergoed?
Ja, we zien het hebben van corona als ziekte waardoor u de reis kunt annuleren. Wij vergoeden in dat geval de annuleringskosten.

De kleurcode van mijn reisbestemming is oranje op moment van vertrek en ik wil de reis daarom annuleren. Krijg ik de annuleringskosten vergoed?
Het afgeven van een negatief reisadvies (kleurcode oranje of rood) vanwege een epidemie is geen geldige reden in de annuleringsverzekering. Echter valt dit wel onder de Corona-geldteruggarantie. Als deze garantie op uw reserveringsbevestiging staat vermeld, kunt u annuleren en krijgt u het volledige bedrag terug.

Ik ben met de auto naar mijn vakantiebestemming gereisd, maar de grens dreigt te worden afgesloten. Ik wil nu zo snel mogelijk terug. Krijg ik mijn annuleringskosten of niet genoten vakantiedagen vergoed?
Een (dreigende) sluiting van de grens is geen geldige annuleringsreden. U krijgt deze kosten niet vergoed.

Ik kan niet meer naar mijn reisbestemming reizen, omdat de overheid de grenzen (opnieuw) sluit. Ik wil nu mijn reis annuleren. Krijg ik de annuleringskosten vergoed?
Het sluiten van de grens van een land is geen geldige annuleringsreden. Wel valt dit onder de Corona-geldteruggarantie.

Kan ik mijn annuleringsverzekering nog opzeggen en de premie terugkrijgen als ik niet meer op reis ga?
Een kortlopende annuleringsverzekering kunt u niet tussentijds opzeggen. Ook krijgt u de betaalde premie niet terug.

Een annuleringsverzekering gaat namelijk in op het moment van afsluiten. Meestal is dit op de boekingsdatum van de reis. Een annuleringsverzekering biedt niet alleen dekking als de reis op het laatste moment niet door kan gaan, maar treedt in werking vanaf het moment van afsluiten. Bijvoorbeeld in geval van een ernstige ziekte waarvoor een behandeltraject gestart wordt of een operatie die de plannen doorkruist. Maar ook niet-medische oorzaken dienen zich meestal niet in de laatste week voor vertrek aan, zoals een scheiding of ontslag. Op het moment dat de touroperator een reist annuleert in verband met corona, hebben wij al een groot deel van het risico gelopen en in veel gevallen ook al een uitkering gedaan. Dat is de reden waarom wij de premie voor deze verzekering niet terugbetalen.

Ik ben verkouden en volgens de overheid moet ik nu binnenblijven. Ik kan dus niet op reis en moet deze daarom annuleren. Krijg ik de annuleringskosten vergoed?
Laat u zich zo snel mogelijk testen. Bij een positieve test krijgt u de annuleringskosten vergoed. Wordt u negatief getest, dan kunt u met het testbewijs alsnog op reis.

Ik ben huisgenoot van iemand die luchtwegklachten en koorts heeft en volgens de overheid moet ik binnenblijven. Ik kan dus niet op reis en moet deze daarom annuleren. Krijg ik de annuleringskosten vergoed?
Laat u zich zo snel mogelijk testen. Bij een positieve test krijgt u de annuleringskosten vergoed. Wordt u negatief getest, dan kunt u met het testbewijs alsnog op reis.

Een reisverzekering voor meer zekerheid!
Onderstaand een overzicht van wat een reisverzekering dekt!

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande vragen dan vernemen wij deze graag van u. Klik hier voor onze contactgegevens.