Gezinsactiviteiten
28 juli - 11 augustus

Datum Tijd Activiteit
Zaterdag 29 juli 10.30 Welkomstmoment
Zondag 30 juli 10.30
17.00
Kerkdienst
Maandag 31 juli 12.00 Gargellen Fenster weg
Dinsdag 1 augustus 10.15 High-tea voor vrouwen met Bijbelstudie
Woensdag 2 augustus 19.30 Sing-in
Donderdag 3 augustus 12.00 Silvretta Hochalpstrasse
Zaterdag 5 augustus ??
09.00
Welkomstmoment nieuwe gezinnen
​​​​​​​E-biken
Zondag 6 augustus 10.30
17.00
Kerkdienst
Maandag 7 augustus 12.00 Bürser Schlucht
Dinsdag 8 augustus 08.30 Mannenwandeling met Bijbelstudie
Woensdag 9 augustus 12.00
19.30
Alpenwelt Nova
Sing-in
Donderdag 10 augustus 09.00
18.15
E-biken
​​​​​​​Gezamenlijke maaltijd

Wijzigingen in het programma worden gecommuniceerd via de Whatsappgroep. Bij slecht weer kan een activiteit last minute worden geannuleerd en misschien verplaatst worden naar een ander moment of dag.
​​​​​​​
​​​​​​​De genoemde prijzen voor verschillende activiteiten zijn deels gebaseerd op prijzen van Internet, deze kunnen in de praktijk iets afwijken.


Gargellner Fenster weg
​​​​​​​Maandag 31 juli

Deze dag gaan we op weg naar de ‘Gargellner Fenster weg’. Daar hopen we rond 12.00 uur naar toe te gaan. Verzamelen doen we op de parkeerplaats. Nemen jullie je lunchpakketje mee? Dan kunnen we dat tijdens de wandeling gezellig met elkaar ergens opeten. En vergeet je wandelschoenen niet!


Het pad biedt uitzicht op de historische plaatsen van het grensgebied. De inwoners van Gargellen hebben dit pad nieuw leven ingeblazen. Van de Vergaldner-brug gaat het door het bos naar de imposante kalkoven, naar prachtige uitzichten en over weilanden naar de Ronggalpe. Natuurlijk is ook het beroemde geologische Gargellner-venster te zien.

De Gargellner-vensters zijn bij velen al bekend als een geologisch kenmerk, dat opduikt in de vorm van lichtgekleurde kalksteenrotsen in het verder wat donkerdere primaire rotsmassief. Het nieuw gestarte project "Gargellner Window" moet nu veel verder gaan. Het maakt voornamelijk gebruik van het Gargellner-geheugen en brengt veel interessante gebeurtenissen uit het verleden weer aan het licht. Het doel is om een kijk op alle tijdperken te creëren, waardoor de Gargellen van vandaag een  ervaring wordt door een spannende reis door de tijd. Op alle historisch relevante plekken zijn “vensters” voorzien die het uitzicht openen en een mysterieuze blik achter de schermen van deze mysterieuze grensstreek mogelijk maken.

​​​​​​​Aanmelden voor maandag 31 juli 10.00 uur


Silvretta Hochalpstrasse
​​​​​​​Donderdag 3 augustus

Vandaag gaan we naar één van de mooiste en meest populaire panoramische wegen in de Alpen, de Silvretta Hochalpstrasse. Ongeveer 30 minuten rijden. Zorg dat je je beste humeur en je lekkerste lunchpakketje bij je hebt, dan rijden we er op uit. Boven bij het meer aangekomen, hopen we met elkaar een rondwandelling te maken rondom het meer. We willen vertrekken rond de klok van 12.00 uur. We verzamelen buiten bij Kiosk Silvretta Lädili bij de Silvretta Stausee.

Met een lengte van ruim 22 kilometer en 32 haarspeldbochten met hellingen van 10% tot 12% is het een mooie tocht door de Alpen van Oostenrijk. Onderweg komen we twee stuwmeren tegen; de Vermuntsee op 1.747 meter en boven aan de top de Silvrettasee op 2.030 meter boven de zeespiegel.

De tolweg (€18 per auto) leidt van Partenen 1.051 meter naar Bielerhoehe 2.032 meter naar Galtür (Tirol) 1.541 meter.

Hier stappen we uit om een mooie wandeling om deze Silvrettasee te maken. Het is een ‘vlak’ wandelpad van ongeveer 6 kilometer met mooie vergezichten van de bergen, het meer en de vele waterstromen. Na de wandeling is het nog een optie om op eigen gelegenheid de Silvretta Hochalpstrasse te vervolgen en Tirol binnen te rijden. Vanuit de Silvrettastausee ben je namelijk in een half uur rijden in Ischgl. De Hängebrücke Kitzloch is een aanrader! Wil je niet zo ver rijden, maar toch de pas aan de Tirolzijde afdalen dan is Galtür een goed alternatief. Je kunt er prima wandelen: bijvoorbeeld de panoramaweg “Wald Erleben”.

Klik hier voor meer informatie.

​​​​​​​ Aanmelden voor donderdag 3 augustus 10.00 uur


E-biken
​​​​​​​Zaterdag 5 augustus

Neue Heilbronner Hütte Tour (niveau = matig)

We starten bij het dalstation van de Versettla Bahn in Gaschurn en koersen naar Partenen. Na het tolhuisje via Ganifer (geen auto's) over een verharde weg richting Verbellaalpe. Dit gedeelte heeft ook steile passages. Na een korte pauze op de Verbellaalpe pak je de laatste hoogtemeters naar de Neue Heilbronner Hütte. De beloning voor de inspanning is een schitterend uitzicht.

1.344 hoogtemeters | 2.308 hoogste punt | 3,5 uur | 36,5 km

Vertrek om 09.00 uur bij parkeerplaats.

​​​​​​​Aanmelden zo snel mogelijk, uiterlijk 4 dagen voor de tocht.

(Minimaal 10, maximaal 20 deelnemers | 14+)


Bürser Schlucht
Maandag 7 augustus

Het is de bedoeling dat we om 12.00 uur vanaf de parkeerplaats vertrekken voor een wandeling, door een schlucht. Zogeheten 'schluchten' of 'klamms' zijn kloven waar het water zich al eeuwenlang een weg door naar beneden vindt. Vroeger werd de kracht van het water gebruikt voor het transport van hout, tegenwoordig is een bezoek aan een kloof een populair uitstapje.

Het is ongeveer een halfuurtje rijden vanaf Gaschurn. Neemt u uw lunchpakketje mee?

De Bürser Schlucht wordt in de reisboeken beschreven als een van de mooiste Schluchten in de Alpen. Des te vreemder dat de kloof zo weinig bekend is bij het grote publiek. En dan is deze ook nog eens gratis toegankelijk.

Dit moois, is een echte aanrader voor wandelaars met kinderen. Die zullen er zich geen moment vervelen.

Het is een heel indrukwekkend schouwspel. Soms bestaat de ondergrond uit rotsgrond, dan weer komen we over loopbruggen. Alles is er zeer goed onderhouden en met veel aandacht voor veiligheid gebouwd. Alles is voorzien van degelijke relingen en waar nodig traptreden om de kloof goed toegankelijk te maken. De officiële looptijd van de route is 2 uur.

Aanmelden voor maandag 7 augustus 10.00 uur


Alpenwelt Nova
Woensdag 9 augustus

Het uitje voor onze één na laatste activiteit staat gepland naar Alpenwelt Nova. We vertrekken om 12.00 uur vanaf de parkeerplaats. Nemen jullie je lunchpakketje mee? Dan kunnen we dat bovenop de berg gezellig met elkaar opeten.

Direct naast het bergstation van de Hochjoch Bahn en het Kapellrestaurant vind je een bijzondere beleveniswereld waar je kinderen direct dolenthousiast over zullen zijn. Nummer één loopt meteen door naar het klimcentrum en zwaait binnen de kortste keren naar je vanaf de kleine hangbrug. Nummer twee heeft de grote trampoline ontdekt. Uiteindelijk vinden ze elkaar weer op het bewegingsparcours. Hier wordt het evenwichtsgevoel getest. Daarop volgen stoere sprongen op een luchtkussen en tenslotte een razendsnelle rit naar beneden op de enorme kinderglijbaan.

Ook het Nova-gebied in Silvretta Montafon heeft van alles te bieden voor jong en oud. In de Alpenwelt Nova kan het hele gezin het Montafoner cultuurlandschap op speelse wijze beleven. Een hele dag ontdekken, speuren en beleven met de kogelbaan, in de kruidentuin of op het wiebelschaap. Of met een kaassudoku of bij het melkbuskegelen.

Wind, water en zon. Wat kom je allemaal nog meer tegen op een berg? Jezelf. Want tijdens een wandeling van een uur kunnen groot en klein zelf “Steemennli” bouwen of bij de windtorens een storm opwekken. Ondertussen kun je genieten van het indrukwekkende uitzicht en even pauzeren op de mooie rustplaatsen. Niet onbelangrijk: de paden zijn ook geschikt voor kinderwagens.

Rondom het meer is er van alles te ontdekken. Kind nummer één heeft zijn schoenen al uitgetrokken voor het blotevoetenparcours en ervaart de bergwereld (letterlijk!) aan den lijve. Dan gaat het gezin de strijd met elkaar aan: wie kan de vlotter het snelste laten bewegen met de pomp? Een duidelijke overwinning voor de kinderen.

Standaardprijzen kabelbaan Versettla:

Volwassenen:    enkel €24    retour €29

Senioren:    enkel €23    retour €27,50

Kinderen:    enkel €17,50    retour €17,50


Aanmelden: voor dinsdag 8 augustus 18.00 uur


E-biken
Donderdag 10 augustus

Valschavieltal Tour (niveau = matig)

We starten bij het dalstation van de Versettla Bahn in Gaschurn naar het ongerepte Valschavieltal met zijn watervallen en oude graannederzettingen, een van de meest originele zijdalen van het Montafon. Hier ontsnap je even aan het dagelijkse leven, want op een paar wilde dieren na zie je alleen de prachtige natuur. Na een lange, veeleisende klim bereik je de Rossberg Rinderhütte (2.160 m), het hoogste punt van de tocht, in het Mardusa-gebied. De terugweg is dezelfde weg. Aangezien er geen rustplaatsen zijn, dient u een rugzak met voldoende eten mee te nemen.

1.250 hoogtemeters | 2.200 hoogste punt | 2,5 uur | 21,8 km

Vertrek om 9.00 uur bij parkeerplaats

Aanmelden zo snel mogelijk, uiterlijk 4 dagen voor de tocht