Gezinsactiviteiten
4 augustus - 18 augustus

Datum Tijd Activiteit
Zaterdag 5 augustus 10.30
19.30
Kennismaking
Sing-out
Zondag 6 augustus 10.00
15.30
Kerkdienst
Kerkdienst
Maandag 7 augustus 12.00 Wandeling Sixt-Fer-à-Cheval 
Dinsdag 8 augustus 09.30
13.00
Vrouwenochtend 18+
Raften Morillon
Woensdag 9 augustus 06.00 Vroege vogel wandeling 
Donderdag 10 augustus 12.00 Waterval Les Gorges de la Diosaz
Vrijdag 11 augustus 09.00
13.00
Raften Morillon
Afhankelijk van aanmeldingen
Zaterdag 12 augustus 10.30
19.00
Kennismaking nieuwe gasten
Sing-out
Zondag 13 augustus 10.00
15.30
Kerkdienst
Kerkdienst
Maandag 14 augustus 12.00 Tramway du Mont Blanc
Dinsdag 15 augustus 08.00
13.00
Mannenochtend 18+
Raften Morillon (extra)
Woensdag 16 augustus 13.00 Mountainkarten
Donderdag 17 augustus 12.00
18.00
Wandeling met kabelbaan in Les Carroz
Afsluitende maaltijd

Wijzigingen in het programma worden gecommuniceerd via de Whatsappgroep. Bij slecht weer kan een activiteit last minute worden geannuleerd en misschien verplaatst worden naar een ander moment of dag.
​​​​​​​
​​​​​​​De genoemde prijzen voor verschillende activiteiten zijn deels gebaseerd op prijzen van Internet, deze kunnen in de praktijk iets afwijken.


Grandes Platières

Het is een “must” om tijdens de vakantie een bezoek aan het Grandes Platières te hebben gebracht. Omdat dit het mooist is om te doen op een (bijna) wolkeloze dag, zal de parkleider het weer in de gaten houden. Als er een mooie zonnige dag wordt verwacht, gaat hij op de betreffende dag ’s morgens vroeg al kaartjes voor de kabelbaan ophalen en deze op het resort verdelen aan degene die deze van te voren hebben besteld.

Dit kan betekenen dat er van het bestaande programma wordt afgeweken!

Al vanaf 20 kaartjes heb je per persoon een korting die zeker de moeite waard is. Schrijf u in ieder geval vast in via het reserveringssyteem. Dan kan ik de avond van te voren alvast een mailtje sturen om de kaartjes te bestellen. Er zal van te voren worden gecommuniceerd wanneer het een geschikte dag is.

Het Grandes Platières is een kalksteenplateau van 1.980 hectare op 2550 meter hoogte en lijkt op een maanlandschap. Vanwege zijn bijzondere landschap is het als wandelen op een versteende gletsjer. De natuur en uitzichten, onder andere op de keten van de Mont Blanc, zijn adembenemend. Boven kun je diverse kanten op.

Het is verstandig om stevige schoenen aan te doen en in verband met de vele diepe spleten moeten kleine kinderen bij de ouders blijven.

Om er te komen neem je in Flaine de kabelbaan. Die brengt je er in ca. 10 minuten naar toe.


Groepsprijzen:

Vanaf 16 jaar   € 13,50

5-15 jaar           € 10,00

0-4 jaar            gratis

De definitieve groepstarieven ontvang ik in de week van 27 juni


Raften
dinsdag 8, vrijdag 11, dinsdag 15 augustus

In de Haute Savoie zijn niet alleen veel wandelroutes maar ook veel mogelijkheden om te raften. En dat gaan wij vandaag doen in Morillon.

Raften is een fantastische activiteit op het water waar elk jaar enorm veel mensen plezier aan beleefd hebben. Geniet vanaf het water van de prachtige natuur en de verrassende landschappen. Aanmelden voor deze activiteit is in verband met reservering verplicht. Doe dit aub zo spoedig mogelijk. Omdat er maximaal 35 personen per keer mee kunnen, is de kans groot dat er meerdere dagen en tijdstippen voor worden gereserveerd. U krijgt dan zo spoedig mogelijk het tijdstip door wanneer u aan de beurt bent. Ook degene die maar 1 week blijven of in de 2e week aankomen, kunnen zich opgeven. Als er voldoende belangstelling is, kunnen we namelijk op dinsdag 8 augustus, vrijdag 11 augustus of dinsdag 15 augustus ook iets organiseren.

De minimumleeftijd om met deze activiteit mee te doen is 7 jaar en men moet kunnen zwemmen. Er kunnen maximaal 8 personen in een boot. Zorg ervoor dat u de zwemkleding reeds aan hebt en dat u een handdoek meeneemt. Voor de rest wordt gezorgd.


Vertrek:

Vanaf het plein op het resort: 09.00 uur of 13.00 uur


Prijzen:

Vanaf 13 jaar      € 33,00

7- 12 jaar             € 28,00

Iedereen kan ter plekke zelf betalen.


Adres in Morillon: Immeuble Arcades d'Honoraz, D4, 74440 Morillon


Vroege vogelwandeling, kammentocht
woensdag 9 augustus

De morgenstond heeft goud in de mond. Vroeg op pad. Bij helder weer, een schitterende zonsopkomst vanachter het Mont Blanc gebergte, lijkt de omgeving werkelijk in goud te baden. Helaas kunnen we dit niet garanderen. Een uitdagende wandeltocht over de kammen en smalle paadjes over de toppen van het gebergte vlakbij het resort. Goede schoenen en wat doorzettingsvermogen zijn een vereiste. Onderweg drinken we de meegebrachte koffie. Duur wandeling 2.5 a 3 uur.


Waterval Les Gorges de la Diosaz
donderdag 10 augustus

De waterval in Les Houches is een indrukwekkend natuurspektakel en gelegen in een van de mooiste kloven van Frankrijk. Deze waterval is via allerlei trappen en bruggetjes te bekijken. Op de voetpaden kan het soms wat vochtig zijn, goede schoenen zijn ook hier dus belangrijk.

Op het tonen van het bekende groene O&S tasje krijgen we korting, dus iedereen het tasje meenemen!

Er zijn mogelijkheden om op daarvoor aangewezen plaatsen wat te zwemmen, dus u kunt eventueel zwemkleding meenemen.


Vertrek:

Vanaf de verzamelparkeerplaats om 12.00 uur


Groepsprijzen:

Vanaf 16 jaar    € 5,50

13-16 jaar     € 4,00

5-12 jaar    € 3,50

0-5 jaar        gratis

Iedereen kan ter plekke zelf betalen


Adres:

181 Allee des Gorges, 74310 Les Houches


Tramway du Mont Blanc
maandag 14 augustus

Vandaag gaan we naar het toeristische plaatsje Chamonix. We gaan met het bekende treintje de Mont Blanc naar een hoogte van 2380 meter. De treinreis duurt ong. 1 uur met schitterende vergezichten. We stappen bij 1 van de 3 stations uit, nuttigen we daar een ‘verlate picknick' daar maken we een wandeling door het Mont Blanc gebergte. Geen goedkoop gezinsuitje, kenners noemen het de treinreis van je leven, het geld zeker waard! Deze activiteit is heel erg weersafhankelijk, dus de mogelijkheid bestaat dat het verplaatst wordt naar een ander moment dat het zicht helder is.

Als afsluiter van deze dag kunt u het prachtige plaatsje Chamonix bezoeken, vanuit dit stadje hebt u een geweldig gezicht op de Mont Blanc.


Prijzen:

€ 38 p.p voor gezinnen geldt een gezinskorting


Mountainkarten/wandelen Les Carroz
​​​​​​​woensdag 16 augustus

Vandaag staat er opnieuw een sportieve activiteit op het programma: Mountainkarten in Les Carroz. Je wordt met de kabelbaan naar boven gebracht om vervolgens met een driewielig voertuig over een parcours van 4 kilometer weer de 600 hoogtemeters naar beneden te rijden. Dit kun je doen in de “race” modus, of de “tour” modus. Onderweg passeer je diverse punten met een fantastisch uitzicht, dus de laatste modus is wel aanbevolen. De enige voorwaarde is, dat je minimaal 1.50 meter moet zijn.

Voor de wat jongere/kleinere kinderen onder ons is er de mogelijkheid om te rodelen i.p.v. mountainkarten. Degenen die niet willen karten of rodelen, gaan met de kabelbaan naar boven om daar een eenvoudige wandeling te maken en daarna weer met de kabelbaan naar beneden. Bij helder weer heb je boven een prachtig uitzicht over de stad Cluses en de Grand Massif en in de verte het Mont Blanc gebergte.


Aanmelden:

Omdat ik moet reserveren, is het van belang dat u zich van tevoren inschrijft via de site en het bedrag overmaakt naar het rekeningnummer van de parkleider. Deze zal met u worden gecommuniceerd.


Prijzen:

Normaal:    € 25,00 per persoon

Groepsprijzen:    € 18,00 per persoon


Vertrek:

Vanaf de verzamelparkeerplaats om 13.00 uur


Wandeling (+kabelbaan) omgeving Les Carroz
donderdag 17 augustus

Tijdens de reis naar uw vakantiebestemming heeft u ongetwijfeld al de eerste indrukken opgedaan van de prachtige natuur in deze regio. Deze vakantie mag een wandeltocht door de omgeving dan ook niet ontbreken op het programma en daarom trekken we vandaag de wandelschoenen aan. Om iedereen de gelegenheid te geven mee te wandelen hebben wij een makkelijke route in de omgeving van Les Carroz op het programma staan.

We gaan in Les Carroz met de kabelbaan naar boven. Boven aangekomen heb je een fantastisch uitzicht. De wandeling is ca. 4 kilometer en gaat naar een meertje in een dal. Het is een eenvoudige wandeling, dus kunnen jong en oud mee.

Als het enkele dagen droog is geweest, is het mogelijk om ergens op de route met elkaar te picknicken. Vergeet dan ook niet uw picknickmand en eventueel een kleedje mee te nemen.


Prijzen:

€ 5,00 per persoon (1 stijging € 8,50 p.p. maar 10 rittenkaart kost € 50,00). Kinderen t/m 4 jaar zijn gratis


Aanmelden:

Omdat ik van tevoren zoveel mogelijk 10-rittenkaarten ga kopen, is het van belang dat u zich van tevoren inschrijft via de site en het bedrag overmaakt naar het rekeningnummer van de parkleider. Deze zal met u worden gecommuniceerd.


Vertrek:

Vanaf de verzamelparkeerplaats om 12.00 uur. Als het te nat is om te picknicken, vertrekken we om 13.00 uur. Dit zal tijdig worden gecommuniceerd.


Adres:

Route de la Telecabine 74300 Les Carroz-d’Araches